Rektörümüz Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini Yeni Başkana Devretti

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 3 yıl süreyle yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) 4’üncü Genel Kurulu 26 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da yapıldı.

 

Çevre Bakanlığı’na bağlı Ankara İlbank Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Genel Kurula Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile Irak başta olmak üzere ülkemizden ve yurt dışından üye 29 üniversitenin rektörleri katıldı.

 

Yönetim Kurulu Başkanlığına Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan seçilirken, başkanvekilliğine YÖK Üyesi Mahmut Doğru, genel sekreterliğe YÖK Üyesi İrfan Aslan ve genel koordinatörlüğe Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başdanışmanı Prof. Dr. Uğur Çevik seçildi. Akademik Kurul Başkanlığına Irak Erbil Politeknik Üniversitesi Rektörü Kawa Seherwani, Denetim Kurulu Başkanlığına Afganistan Kabil Politeknik Üniversitesinin eski rektörü Ezatullah Amed seçildi.

 

Rektörümüz Genel Kurulda yaptığı konuşmada Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin her geçen gün daha da güçlendiğinin altını çizerek, “Bu kurulla birlikte konseyimiz daha da güçleniyor. İnşallah bugün yeni bir yönetim kurulu seçeceğiz. Yeni arkadaşlarla konseyimizi daha da ileri götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu yaptığı konuşmada, Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin kuruluşunda Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanının onayı bulunduğuna vurgu yaparak, “Her ne kadar resmî bir kuruluş süreci olsa da kuruluş tüzüğünü hazırlarken uluslararası anlamda bağımsız bir kurum oluşturmayı hedefledik. Bizler, tam bağımsız bir uluslararası kurum olarak tüm kararları genel kurul üyelerimizle birlikte alırız. Dolayısıyla kurumun bu günlere gelmesinde pek çok insanın emeği vardır. Geçtiğimiz 3 yıllık süreçte Yönetim Kuruluna başkanlık eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız’a ve yönetim kurulunda bulunan diğer arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak arkadaşlarıma ise başarılar diliyorum.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’dan görevi teslim aldıktan sonra bir konuşma yapan Rektör Aslan, gelişmiş ülkelerin yanı sıra gelişmekte olan ülkelerin de yükseköğretimde uluslararasılaşma konusunda stratejiler belirleyip bunları hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Yeni kurulların seçiminden sonra Kurucu Başkan Orhan Hikmet Azizoğlu başkanlığındaki kurul başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel kurul üyeleri resmî tören için Anıtkabir’e geçti. Atatürk’ün mozolesine çelenk konulmasının ardından Azizoğlu, Anıtkabir Şeref Defteri’ni imzaladı.



Haber Tarihi : 06.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER