“Şehrin Manzarası” İsimli Konferans Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Edebiyat Fakültesi Fikir Akademisi Topluluğu tarafından “Şehrin Manzarası” isimli konferans düzenlendi. 

 

Yazar Taha Kılınç’ın konuk olduğu konferans SCÜ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilirken programa akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program kulüp başkanı Ayşenur Reşber’in kulüp faaliyetleri hakkında bilgi verdiği konuşmasıyla devam etti.

 

Reşber’in konuşmasının ardından konferansa geçildi. Konferansta konuk Kılınç Hz. Peygamber’den bu yana devam eden şehircilik anlayışına ilişkin bilgiler aktardı. 

 

Müslümanların şehirlerini mabet, mezarlık, çarşı, mahalle ve İslam kültürü etrafında şekillendirdiklerini söyleyen Kılınç, “Günümüzdeki şehirleşmeden bahsederken geçmişteki şehirleri özlemle anıyoruz. Fakat o zamanın da kendi şartları içerisinde şekillendiğini unutmamak lazım. Tarihe ve İslam şehirlerine bakarken artıları ve eksileri de göz önünde bulundurmak gerekir.” ifadelerini kullandı.

 

Konferans öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve kitap çekilişiyle sona erdi.
 



Haber Tarihi : 22.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER