Gerontoloji Atölyesi Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) bünyesinde Gerontoloji (Yaşlı Bilimi) Atölyesi düzenlendi.

 

SHMYO tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü'ne bağlı Sivas Merkez İlçedeki tüm bakım evleri ve huzurevlerindeki yaşlı bakım personeline 2 gün teori, 1 gün atölye eğitimi verildi. Teorik eğitimler çevrim içi yapılırken, uygulamalı eğitim ise SCÜ Sağlık Hizmetleri MYO Yaşlı Bakım Simülasyon Laboratuvarında verildi.

 

Gerontoloji Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Fatma Hastaoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşlılık 21. yüzyılın en önemli olgularından biri olarak öne çıkmaya başlamıştır. Artan yaşlı nüfusun bakım ihtiyacında da artış göz önüne alındığında, bakım personellerinin bilinçlendirilmesi oldukça önemlidir. Bu bilgiler doğrultusunda, yaşlıya bakım veren personelin yaşlı bakımı konusunda destek eğitimlere ihtiyaç duyduğu öngörülmektedir.” dedi.

 

Konuşmasının sonunda Dr. Öğr. Üyesi Hastaoğlu, “Gerçekleştirilen Gerontoloji Atölyesi etkinliği ile yaşlı sağlığının korunması ve geliştirilmesi amaçlanmıştır. Yaşlıya bakım veren personellerin profesyonel eğitim destekleriyle, yaşlanma süreci üzerindeki rollerini güçlendirmek, yaşlı bakımının kalitesini artırıp aktif ve sağlıklı yaşlanan bireyler kazanmak temel amacımızdır.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 28.12.2021

AYLARA GÖRE HABERLER