

Baharın gelişiyle birlikte doğanın uyanışını simgeleyen, köklü tarihimizin ve zengin kültürel değerlerimizin önemli bir yansıması olan Nevruz Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi Sivas’ta da büyük bir coşku ve renkli görüntüler eşliğinde kutlandı.
Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Zanaatkârlar Çarşısı ve Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe; Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Etkinlikler kapsamında Nevruz’un simgelerinden olan ateş yakma ve üzerinden atlama geleneği yaşatılırken, demir dövme, yumurta tokuşturma, halk oyunları gösterileri ve geleneksel Türk okçuluğu gibi kültürel faaliyetler gerçekleştirildi.
Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalarda, bu özel günün toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir değer taşıdığı vurgulandı. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiğinde her türlü zorluğun aşılabileceği belirtilirken, Türk milletinin tarih boyunca bu anlayışla pek çok engeli geride bıraktığı ifade edildi. Konuşmalarda ayrıca Nevruz Bayramı’nın başta Sivas olmak üzere tüm ülkeye ve insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunuldu.