İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Sivas İçin Turizm Fikirleri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Sivas’ın turizm potansiyelinin artırılması için yaptıkları çalışmalarıyla büyük takdir topladı.

 

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencileri Reklam Tasarımı Kampanyası dersi kapsamında uygulamalı olarak Sivas’ın kültürel varlıklarından tarihine, coğrafi güzelliklerinden mutfak kültürüne kadar şehrin turizmine yönelik fikirlerini katılımcılara aktardılar.

 

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Sağlık, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zekiye Tamer Gencer, Arş. Gör. Dr. Meltem Yılmaz Bilecen ve öğrenciler katıldılar.

 

Ders kapsamında uygulama yapılan işletme sahibi Şemsettin Yolalan, ilimizde var olan turizm potansiyeli, mevcut tesislerin durumu ve turizm potansiyelinin artırılması için ortak aklın önemine vurgu yaparak, yapılacak çalışmalar ile ilimizin daha fazla kalkınabileceğini ifade etti. Yolaçan, ayrıca çalışma süresince öğrencilerle faydalı fikir alışverişinde bulunduklarını ve bu yeni fikirlerin uygulanmasının önemli olduğunu belirtti.

 

Programda 19 ayrı öğrenci grubu Sivas ekonomisi için alternatif turizm çeşitliliğinin sağlanması ve ekonomik kalkınma için yapılan ‘’Sivas Turizm Potansiyelini Nasıl Artırırız?’’ sunumlarını gerçekleştirdi. Sivas’ın tarihi, yemek kültürü, sağlık turizmi ve kış turizmi gibi konularda yeni ve ufuk açıcı fikirler sunan öğrenciler sunumları ile büyük takdir topladılar.

 



Haber Tarihi : 08.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER