İklim Krizi Temalı Eleştirel Medya Yazarlığı Etkinliği Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi tarafından İklim Krizi Temalı Eleştirel Medya Yazarlığı Etkinliği düzenlendi.

 

İklim politikaları hakkında eleştirel medya içerikleri üretilmesine yönelik İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gültekin Akçay koordinatörlüğünde göç, maden, tarım, su, kent gibi farklı konuların ele alındığı 15 dergi ve 15 gazete çıkarılarak İletişim Fakültesinde sergilendi.

 

Sergi açılışına, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirbağ, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Sergi açılışından sonra ‘Karbon ve Su Ayak İzimizi Biliyor muyuz?’ konulu etkinliğe geçildi. İletişim Fakültesi kantininde düzenlenen etkinlikte öğrenci, akademik ve idari personelin günlük dünyaya ne kadar su ve karbon ayak izi bıraktığı saptanarak iklim krizi ile ilgili farkındalık sağlandı.

 

Etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Akçay, “Dünyada küresel ısınmanın başlıca sorumlusu karbondioksittir. Ulaşım, ısınma hatta yeme içme gibi bütün faaliyetlerimizden kaynaklı ürettiğimiz ve tükettiğimiz ürünler sayesinde ortaya çıkan karbonun toplamı karbon ayak izimizi oluşturmaktadır. İnsanın ulaşım, ısınma, enerji tüketimi veya satın aldığı ürünlerden dolayı atmosfere yayılmasına neden olan karbon miktarını anlatmak üzere karbon ayak izi ifadesini kullanmaktayız. Su ayak izimiz ise tüm üretim ve tüketim aşamalarında kullanılan toplam temiz su miktarı olarak ifade edilmektedir. Bu kavram, tüketilen her mal ve hizmetin üretiminden tüketimine kadar kullanılan temiz suyun miktarını belirlemek açısından önemli bir araçtır.” ifadelerini kullandı.

 

Etkinlik İletişim Fakültesi Sinema Salonunda iklim konulu kısa film gösterimi ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Demirbağ’ın katılımcılara teşekkür belgesi vermesi ile sona erdi.


 



Haber Tarihi : 08.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER