Vali Davut Gül, Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 15 Temmuz Şehitleri Kliniği'nde İncelemelerde Bulundu

Cumhuriyet Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında gerçekleşen protokol kapsamında uygulanan ve Türkiye’de bir ilk olarak Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’nde 15 Temmuz şehitlerinin yakınları başta olmak üzere şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının diş muayenelerine öncelik veriliyor. Bu kapsamda oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Kliniği’nde şehit ve gazi yakınlarının muayeneleri ile bulundukları yerlerden hastaneye ulaşım hizmetleri aralıksız devam ediyor.

 
-Aynı Anda 44 Hasta Tedavi Ediliyor-
 
Bu kapsamda şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları; Sivas Valiliği ve Kaymakamlıkların imkânları ile merkez dâhil ilçe ve köylerden alınarak Diş Hekimliği 15 Temmuz Kliniği’ne getirilen muayeneleri yaptırmaktadır. Aynı anda 44 hastaya hizmet verebilen klinikte muayenesi biten şehit ve gazi yakınları Valilik veya Kaymakamlıkların kendilerine tahsis ettikleri araçla evlerine bırakılıyor.
 
-Vali Gül 15 Temmuz Kliniği’ni Ziyaret Ederek Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarıyla Sohbet Etti-
 
Sivas Valisi Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Koyulhisar Kaymakamı Mustafa Güngör, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifci ve Sivas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı ile birlikte klinikte incelemelerde bulunarak, Dekan Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu ve dekan yardımcılarından çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
 
Vali Davut Gül, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekiler ardından ilçe ve köylerden muayeneye gelen şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarıyla sohbet ederek uygulama hakkında görüşlerini aldı.
 
Vali Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği ilimizde bulunan şehit yakınları, gazilerimiz ve gazi yakınlarımız, ilçe kaymakamlıkları tarafından ilçelerinden alınarak buraya getiriliyor, burada herhangi bir sıra bekletilmeden kendilerine tahsis edilen 15 Temmuz Şehitleri Kliniği’nde tedavi ediliyorlar. Ayrıca ilçelerimizden gelen hastalarımıza Üniversitemiz tarafından öğle yemeği de ikram ediliyor. Bu güzel hizmeti sunan
 
Türkiye’de örnek gösterilebilecek projemizde emeği geçen başta Sayın Rektörümüze, dekanımıza ve bütün personele teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ise konuşmasında 15 Temmuz Şehitler Kliniği’nde aynı anda 44 hastayı tedavisinin yapıldığını ifade ederek, “Türkiye’de bu büyüklükte başka bir kliniğin olmadığını biliyoruz. Şu ana kadar 90 civarında hastamızı aldık ve 60 civarında hastamız daha var. Hastalarımız, Valiliğimiz ve Kaymakamlıklar tarafından tahsis edilen araçlarla ilçelerden ve köylerden getiriliyor, biz de en kısa sürede ve hiçbir bekleme olmadan tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Gelen hastalarımızı da tekrar evlerine kadar geri götürüyoruz. Bu uygulama Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Aynı şekilde Tıp Fakültesi Hastanemizde de bu uygulamayı düşünüyoruz. Yine Diş Hekimliği Fakültemizde akşam 17.00’den gece 00.01’e kadar da diş tedavilerimiz devam ediyor. Katkılarından dolayı Sayın Valimize, kaymakamlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
 
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahıskalı ise uygulamadan dolayı çok memnun kaldıklarını belirterek uygulamayı başlatan Rektörlüğe, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığına, Sivas Valiliği ve kaymakamlıklara teşekkür etti.
 
-Allah Vatanımıza ve Milletimize Uzun Ömürler Versin-
 
Klinikte muayene olmaya gelen şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ise farklı ilçe ve köylerden geldiklerini belirterek uygulamanın kendileri adına çok güzel olduğunu, bu uygulamadan dolayı sıra beklemeden muayene olduklarını ifade ettiler ve bu güzel hizmeti kendilerine sunan devlet yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.



Haber Tarihi : 08.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER