Fotomatikler Hizmete Girdi

Öğrencilerimizin ihtiyaç hissedebilecekleri her türlü imkânı seferber eden Üniversitemizde öğrencilerimize bir imkân daha sunuldu. Bu kapsamda Merkezî Yemekhane ve kütüphaneye fotoğraf çıktısı alınmak üzere bilgisayar tabanlı 2 adet fotomatik cihazı hizmete girdi.

Çekilen biyometrik fotoğraflar, standartlara uygun olup sürücü belgesi, yeni kimlik, pasaport, schengen vizesi, Amerika vizesi alımlarında da kullanılabiliyor. Çok amaçlı kullanıma uygun ve uluslararası standartlara göre hazırlanan fotoğraflar 30 saniye gibi bir sürede çekilerek kullanıcıya teslim ediliyor ve çekilen fotoğraflar Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyumlu olarak hiçbir veriyi kaydetmiyor.

Kullanıcıların talep etmesi durumunda kişisel fotoğrafları e-posta adreslerine elektronik olarak gönderilebiliyor ve Bluetooth ile de kolayca cihaza aktarılabiliyor.

Haber Tarihi : 06.11.2018