Rektör Yıldız Öğretmenler Günü Programına Katıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına katıldı.

 

Düzenlenen programa Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, SCÜ dekanları, kurum müdürleri, okul müdürler ve öğretmenler katıldı.

 

Vali Vekili Öztürk yaptığı konuşmada öğretmenliğin bir ideal ve gaye mesleği olduğunu belirterek, “Bir öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. O, yeri doldurmaz öğretici, eseri kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen.” dedi.

 

Başkan Bilgin ise öğretmenleri sık sık ziyaret ederek onlarla istişarede bulunduklarını söyleyerek, “Eğitim camiasının her zaman emrindeyiz. Çünkü bir ülkenin en önemli unsurunun eğitim olduğunu biliyoruz. Büyük Türkiye hayali kuruyorsak eğitim camiasının mutlu ve huzurlu olması gerekiyor. Eğitim demenin sadece bilgi vermek olmadığını, aslında eğitimin çocuklarımızı toplumsallaştırmak, onları hayata hazırlamak, özgüvenli bireyler olarak yetiştirmek demek olduğunun farkındayız.” şeklinde konuştu.

 

SCÜ Rektörü Yıldız da Hz. Peygamberin “Ya okuyan ya okutan ya da dinleyen olun, 4.sü olmayın helak olursunuz” hadis-i şerifine vurgu yaparak, “İlk gelen ayet de bildiğiniz gibi “Oku!” emriyle başlıyor. Bu açıdan okumak, okutmak, öğrenmek, öğretmek dinimizin de bize emrettiği şeylerden birisidir.” ifadelerini kullandı.

 

Rektör Yıldız konuşmasının devamında 5 yıldır idari görev yaptığını fakat yüksek lisans dersi verdiğini ekledi.

 

Öğretmenin ve öğrenmenin ömür boyu süren bir süreç olduğuna, bu yüzden de öğretmenlerin kutsal bir iş yaptıklarına değinen Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Öğretmenler günü yerine Eğitimciler Günü denilse herhalde daha güzel olur. Çünkü üniversitedeki hocalarımız da eğitimcilerdir.” diye konuştu.

 

Rektör Yıldız’ın ardından İl Milli Eğitim Müdürü ve Kılıçarslan İlkokulu Müdiresi Beyhan Öztürk de birer konuşma yaptılar.



Haber Tarihi : 25.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER