SCÜ Cumhuriyetin 100. Yılında Önemli Bir Sempozyuma Ev Sahipliği Yapacak

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Cumhuriyetin 100’üncü yılında Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (TUFUAB) Teknik Sempozyumuna ev sahipliği yapacak.

 

1989 yılından bu yana Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü (HGM) ve üniversitelerin iş birliği ile 2 yılda bir düzenlenen teknik sempozyum 2023 yılında SCÜ’de gerçekleştirilecek.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SCÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tarık Türk fotogrametri ve uzaktan algılama tekniklerinin yaygın ve etkin olarak birçok farklı disiplin tarafından kullanıldığını belirterek, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye Ulusal Fotogramit ve Uzaktan Algılama Birliği Sempozyumunun 11’incisi düzenlendi. Bu düzenlenen sempozyum bir çok farklı disiplinin bir araya gelmesinden ve özel sektörle kamudan birçok kişiyi buluşturmasından dolayı önemli oldukça önemli bir sempozyum.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Türk, “2023 yılındaki sempzoyumun Üniversitemizde yapılmasına TUFUAB Konseyi tarafından karar verildi. Alınan bu karardan son derece mutluyuz. Üniversitemiz Rektörlüğünün bu tür organizasyonları destek veriyor. Tabii bu süreçte birçok farklı tanıtım ve farklı organizasyonlar da düzenleyeceğiz. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’ta Cumhuriyetin 100’üncü yılında böylesine özel bir organizasyon gerçekleştireceğimiz için son derece mutluyuz.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 24.05.2022

AYLARA GÖRE HABERLER