Uluslararası Sivas Turizm Kongresi Düzenlendi

“Yıldız Dağı Kış Turizmi Temalı” Uluslararası Sivas Turizm Kongresi, 23-25 Şubat tarihleri arasında Sivas Valiliği öncülüğünde, Belediye Başkanlığı, Üniversitemiz, İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlendi.

 

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile çok akademisyen katıldı.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya yaptığı açıklamada, “Sivas, tarihî ve kültürel yapılarıyla, doğal güzellikleriyle ve diğer değerleriyle önemli bir potansiyeli özünde barındırıyor. Bu potansiyelle doğru orantılı olarak en kısa vadede Sivas'ın parmakla gösterilen ve tüm Türkiye'nin tercih edeceği bir turizm şehri olacağına inanıyorum.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise “Bugün burada yapılan çalışma önemli bir çalışma. Sivas coğrafi alan itibarıyla oldukça geniş bir alana sahip, kültürel, tarihi birçok değeri içinde barındıran bir şehirdir. Bundan birkaç yıl önce turizm dediğimizde deniz turizmi, yaz turizmi akla gelirdi ama şimdi turizm çok çeşitlendi. Kültür turizmi, sağlık turizmi, doğa turizmi gibi birçok turizm çeşidi ortaya çıktı. Son yıllardaki çalışmaların sonucunda birçok tarihî ve turistik yerimiz tanıtıldı ve tanıtılmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız konuşmasının devamında, “Türkiye’de baktığımız zaman bir ilin sadece bir özelliğiyle ön plana çıktığını ve büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. Sivas bu anlamda oldukça zengin, bunları tanıtıp bilimsel bir altyapıya kavuşturmamız gerekiyor. İlk kez Sivas’ta böyle bir sempozyum gerçekleştiriliyor, sempozyumda sunulan bildiriler kitaplaştırıldığında Sivas turizmine önemli katkılar sağlayacaktır. Üniversite olarak da turizme katkı sağlamak noktasında geçen yıl Turizm Yüksekokulumuzu Turizm Fakültesine çevirdik ve yine Yıldız Dağı’nda Yüksek İrtifa Spor Merkezini kurduk, inşallah bu yıl içerisinde bu da devreye girecek böylece üniversite olarak Sivas turizmine katkılar sağlayacağız.” dedi.

 

Daha sonra söz alan Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca da Sivas'ın tarih ve kültür şehri olduğunu belirterek kongrenin Sivas turizmine büyük katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

 

Programda konuşan Vali Davut Gül, Sivas'ın birçok güzelliğinin olduğunu belirterek, "Bunlardan en güzeli kurumların birlikte iş yapabilme kültürünün oluşmuş olması. Burada Belediyesiyle, Cumhuriyet Üniversitesiyle, il müdürlükleriyle, kalkınma ajansıyla ve bütün kurumların bir araya gelmesiyle Sivas ile ilgili meselelerde ortak hareket edildiğini görüyoruz. Bu, bir şehir için çok önemli.” dedi.

 

Hızlı tren ile Sivas'ın dışarıya daha çok açılacağını ifade eden Gül, “Sivas, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla turizm potansiyelini hazırlamalı. Çünkü ilk intiba ve gelecek insanların memnun kalması çok önemli. 2019 yılında hızlı trenin gelmesiyle nasıl bir Sivas'ı görücüye çıkartacağız? Diğer avantajımız ise, dışarıda yaklaşık 2 milyon hemşerimiz var. Bu çok büyük bir güçtür. Bunların Sivas ile bağları çok güçlü. Bu potansiyelin iyi kullanılması gerekiyor. Bizde başkasında olmayan kıymetli eserler var. Divriği Ulu Camisi, balıklı kaplıca, müziklerimiz, yemeklerimiz başkasında yok. Buna ilave olarak kış turizmindeki ve termal turizmdeki eksikliğimizi giderdik. Sizlerin de katkısıyla bir yol haritamız olacak. Buraya gelerek organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, bu kongrenin Sivasımıza, tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı'nın "Güzellikleriyle Sivas" adlı açılış bildirisini sunmasının ardından oturumlara geçildi. Sunulan bildirilerin, Dünya’da ve Türkiye’de önemli akademik çalışmalara kaynak oluşturması bekleniyor. Kongrede Sivas'ın kış turizm anlamında avantajları, dezavantajları, kısa ve uzun vadede yapılması gereken çalışmalar ile ilgili öneriler masaya yatırıldı.

 



Haber Tarihi : 26.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER