“Aile Hekimliği Hukuk Ve Mevzuatı Malpraktis Hekimin Hukuki Ve Cezai Sorumluluğu” Konferansı Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) “Aile Hekimliği Hukuk Ve Mevzuatı Malpraktis Hekimin Hukuki Ve Cezai Sorumluluğu” konulu konferans yapıldı.

 

SCÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı (ABD) tarafından Tıp Fakültesi Prof. Dr. Behsan Önol Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, SCÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Altun, SCÜ Aile Hekimliği ABD Başkanı Prof. Dr. Yeltekin Demirel, Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sefa Metin, akademisyenler, İl Sağlık Müdürlüğü’nden Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Şube Müdürleri, acil tıp ve adli tıp anabilim dalları bölüm başkanları ve öğretim üyeleri, Sivas Barosuna kayıtlı avukatlar, Tıp Fakültesinde farklı bölümlerde görevli asistan hekimler ve intern hekimler katıldı. 

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan SCÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği ABD’den Dr. Öğr. Üyesi Sanem Nemmezi Karaca, sunumu yapılacak olan konuların tüm katılımcılara faydalı olması temennisinde bulunarak sözü konuşmacılara bıraktı.

 

Konferansta, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akpınar ve Tıp Hukuku Uzmanı Av. Gülümser Uğurlu, başta aile hekimleri ve diğer hekimlerin karşılaştıkları malpraktislerle alakalı sunum yaptılar.

 

Konferans sonunda, SCÜ Aile Hekimliği ABD Başkanı Prof. Dr. Yeltekin Demirel söz alarak konuşmacılarla katılımcılara teşekkür etti ve teşekkür belgesi verdi.
 



Haber Tarihi : 17.11.2022

AYLARA GÖRE HABERLER