2. Uluslararası Kanser Günleri Sona Erdi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünün destekleriyle, Kanser Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KANAM) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kanser Günleri sona erdi.

 

16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında, Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezinde, çevrim içi ve yüz yüze gerçekleştirilen Kanser Günleri’nde, 25 panel konuşması yapılırken 106 sözlü bildiri ve 4 poster bildirisi sunulmuştur.

 

Kongreye, yurt içinden ve ABD, Danimarka, Cezayir, İran gibi çeşitli ülkelerden olmak üzere birçok bilim insanı katıldı.

 

Kongrenin kapanışında, gerçekleştirdiği konuşmasında Kongre Başkanı ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, “Covid-19 salgınını nedeniyle yurt dışından gelmek isteyen davetlilerimizin bir kısmının gelemedi. Kanser Günleri, Üniversitemizin düzenlemiş olduğu programlar içerisinde geleneksel bir hâle geldi ve gelecek yıl 3.’sünü yapmayı planlıyoruz.” dedi. 

 

Ataseven, konuşmasının devamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Merkezinin (CÜTFAM) çalışmalarına değinerek lisans öğrencilerimizin burada yaptığı çalışmalarla TÜBİTAK desteği aldığının müjdesini de verdi. 

 

Prof. Dr. Ataseven son olarak şunları söyledi:
“Hem şehrimiz hem de Üniversitemiz adına son derece faydalı bir programın gerçekleştirdik. 2. Uluslararası Kanser Günleri’ne katkılarından ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a, Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zekiye Hasbek’e, Doç. Dr. Koray Sayın’a, yurt içi ve yurt dışından katılan değerli bilim insanlarına ve programın ilk gününden son gününe kadar özverili bir şekilde çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

 



Haber Tarihi : 18.09.2021

AYLARA GÖRE HABERLER