Yıldız Dağı'na Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Kuruluyor

Sivas ve çevre illerin heyecanla beklediği ve geçtiğimiz sezon kayakseverlerin hizmetine sunulan Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne, Cumhuriyet Üniversitesi Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruluyor.

Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ, yapımı devam eden Cumhuriyet Üniversitesi Yıldız Dağı Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi inşaatında birtakım incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ÇİMEN, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet GÜL ile birlikte Üniversitemizin diğer teknik ve idari personeli de  katıldı.

Yapılan incelemenin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ yaptığı açıklamada, “Son yıllarda yüksek rakımın sporcuların performansına etkisi üzerine birçok araştırma yapılmıştır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, sporcuların hazırlık süreçlerinde yapmış oldukları yükselti antrenman deniz seviyesindeki performansı ve dayanıklılığı artırıcı yönde büyük etkisi olmaktadır. Bu kapsamda inşaatı devam eden Üniversitemiz Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi sadece Sivas’ta değil, ülkemiz genelinde yükseklerde yaşayanların sağlık sorunlarına, yüksekte kamp yaparak performanslarını artırmak isteyen çeşitli spor takımı ve kafilelerin sağlık ve performanslarının bilimsel açıdan incelenmesine ve iyileştirilmesine büyük yararlar sağlayacaktır. Birçok millî takımımızın, tesis ve imkân yokluğu nedeniyle fizyolojik ve performans testlerini yurt dışındaki tesislerde kamp yaparak gerçekleştirdiğini öğrendik. Bu hem ülke ekonomisine zarar vermekte hem de sporcularımızın ciddi bir zaman kaybına neden olmaktadır. İnşallah merkezimizin faaliyete geçmesi ile bu kayıp ve zararların da önüne geçilmiş olacaktır. Merkezimizde 52 yataklı otel, yemek salonları, lobi, derslikler, konferans salonu, kayak ve, dağcılık odası, sauna, şok havuzu; hayvan, fizyolojik test ve performans laboratuvarları, otopark ile spor alanları bulunmaktadır.” dedi. 



Haber Tarihi : 29.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER