CENGEL Temsilciler Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Engelliler Birimi’nin (CENGEL), engellilerimize daha kolay ulaşmak ve onların sıkıntılarını gidermek adına yaptığı çalışmaları genişletmek amacıyla fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ve daire başkanlıkları ile Araştırma Hastanemizden temsilciler belirlendi.

Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz ve CENGEL Başkanı Prof. Dr. Alim Yıldız, CENGEL koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve daire başkanlıkları temsilcileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Rektörümüz Yıldız, “CENGEL baştan beri düşündüğümüz projelerden biriydi. Göreve geldikten sonra da bu birimi açtık. Engelsiz bir üniversite istiyoruz. Engelliler ‘Bize engel olmayın yeter’ diyorlar. Geçen yıldan bu yana güzel çalışmalar yapıldı.” diye konuştu.

Engelliler için basılan 2 şiir kitabından bahseden Rektörümüz, “Birincisi engellilerimizin 15 Temmuz’la ilgili şiirlerinden oluşan ‘Vatan Sevgisi Engel Tanımaz’, diğeri de geçen hafta çıkan ve iki engellimizin yazmış olduğu şiirlerin yayımlandığı kitap. Bu iki kitap üniversite yayınlarından çıktı.” diyerek Üniversitemizin engellilerimize verdiği önemin altını çizdi.

Rektörümüz yapılan yol ve kaldırım çalışmalarında, binalarda engellilerimizin sıkıntı yaşamaması için gerekli özenin gösterildiğini söyledi.

Toplantıda CENGEL biriminin açıldığı günden bu yana yaptığı etkinlikler ve yürütülen çalışmalarla ilgili Prof. Dr. Toparlı sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından Prof. Dr. Toparlı yapılacak çalışmalarla ilgili konuşma yaptı. Prof. Dr. Toparlı CENGEL’in önemine değindiği konuşmasında,  “Sorumlu olduğunuz yerlerdeki engelli öğrenci, personel ve engelli bireye sahip personeli tespit etmenizi ve onlarla ilgilenmenizi rica ediyorum. Onların sıkıntılarını birlikte çözeceğiz, onlara hep birlikte destek olacağız.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak bir etkinlikle ilgili de temsilcilere bilgi veren Prof. Dr. Toparlı, “Dünya Engelliler Günü münasebetiyle 4 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’te Kültür Merkezi’nde şenlik yapacağız. Görme engelliler Sivas türküleri söyleyecek, işitme engelliler halay çekecek. Şiirler okunacak, yarışmalar yapılacak. Sürpriz isimler şarkı ve türkü söyleyecekler.” dedi.

Prof. Dr. Toparlı’nın konuşmasının ardından temsilciler çalışmalarla ilgili sorular sordular. Soru-cevap kısmının ardından program sona erdi.

 



Haber Tarihi : 27.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER