Heykel Sergisi Açıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığımız tarafından Kültür Sanat Galerisi-1‘de Heykel Karma Öğrenci Sergisi açıldı.

Sergide Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin eserleri sergilendi. Serginin açılışını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Başara ve öğretim elemanları yaptı.

Sergiyle ilgili açıklamada bulunan Okutman Sevtap Yıldız, “Bu serginin konseptini şöyle düşünebiliriz: Dönem içerisinde yapılmış, araştırılmış, teknik olarak çalışılmış tüm verilerimizin sergilenmesi. Bu;  Üniversitemizde, diğer öğrencilerle paylaşmak için her dönem veya dönem sonlarında geleneksel olarak açtığımız sergilerden bir tanesidir. Bunlar, öğrencilerimizin bireysel olarak dışavurumlarını yansıtan bu çalışmalar. Teknik olaraksa taş, ahşap, metal, kil tekniğini ağırlıklı olarak yansıttığımız çalışmalar.” dedi.


Sergide eseri bulunan Heykel Bölümü son sınıf öğrencisi Kerim Emre Kököz, eserinin savaşta ölen çocuklarla ilgili olduğunu söyleyerek, “Bu çalışmada Halep’teki Türkmen kardeşlerimizi anlatmak istedim. Oradaki bebeklerin, bombaların altında kalmak istemeyeceğini bu çalışmamda yansıttığımı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 

www.youtube.com/watch  SRT 

www.youtube.com/watch  VİZYON 58 

 



Haber Tarihi : 13.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER