“Yedi Renk Tek Yürek” Buluşması

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Yedi Renk Tek Yürek Platformu’nun düzenlediği programa katıldı.

 

Özel bir otelde düzenlenen programın açış konuşmasını yapan İstanbul Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Anadolu’yu karış karış geziyorsunuz. Bizler de yedi rengin bir parçasıyız. Bu hafta da Sivas’tasınız. Sizleri Sivas’ta misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sivas, Anadolu’nun omurgasıdır. Büyük bir medeniyete ev sahipliği yapmış, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehirdir.” dedi.

 

Daha sonra söz alan Yedi Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Ömer Erdoğan ise yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

 

Belediye Başkanı Sami Aydın ise ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini ve 15 Temmuz gibi hain hadiseler yaşadığını ifade ederek, birlik ve beraberlik, ülke ve millet sevgisine vurgu yaptı.

 

Sivas Milletvekili M. Habib Soluk da ilimizin tarihî önemine değinerek, “13 şehirden Sultanşehir Sivas’a gelen platform üyelerimize hoş geldiniz diyorum. Ülkemizin birçok coğrafyasında bulundum ve 'Yedi Renk Tek Yürek Platformu'nun da şehir şehir gezerek kültürel bir çalışma yapmasını beğeni ile karşılıyorum. Coğrafyalar kitaptan değil, gezerek tanınır.” ifadelerini kullandı.

 

Son olarak kürsüye gelen Vali Davut Gül ise “Bizleri bu çatı altında bir araya getiren başkanımıza teşekkür ediyorum. ‘Yedi Renk Tek Yürek Platformu' Başkanı Ömer Erdoğan’a da böyle bir çalışma yaptığı için ve sizler de desteğinizi verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Son zamanlarda basından da takip ediyorsunuzdur. 50-60 yaşındaki amcalarımız Afrin’e gönüllü gitmek için dilekçe veriyorlar. ‘Zeytin Dalı’ operasyonuna katılmak istediklerini belirtiyor, bizi askere alın diyorlar. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. Mehmetçik içte ve dışta mücadele edebiliyor. Askerlik sadece cephede olmuyor. Komşumuzu seçmek, birbirimizi sevmek ve aramızdaki mesafeleri kaldırmak… Siz fiilen bunu yapıyorsunuz. Birbirinizi tanıyorsunuz ve seviyorsunuz. O açıdan yaptığınız şey cephede savaşmak kadar önemli bir şey. Ben hepinizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 18.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER