Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Aziz Milletimiz, bundan 99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tek yürek, tek bilek olarak Ülkemizin mücadele ettiği tüm imkânsızlıklara rağmen İstiklal Savaşı’mızdan muzafferiyetle ayrılmış ve “tam bağımsızlık” ülküsünü dünyaya göstermiştir. 


Elde edilen bu zafer neticesinde, Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “İlelebet pâyidâr kalacak” şeklinde ifade ettiği Cumhuriyet ilan edilmiştir. 


İlan edilen Cumhuriyet; siyasal, toplumsal, ekonomi ve eğitim alanlarında pek çok yeniliği beraberinde getirmiş ve bu yenilikler ile Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması hedeflenmiştir. 


100. yılına emin adımlarla yürüdüğümüz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve demokrasimizin teminatı olan Cumhuriyet’in 99. kuruluş yılı vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Ülkemizin bağımsızlığı uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. 


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 
 



Haber Tarihi : 28.10.2022

AYLARA GÖRE HABERLER