TRT İletişim Fakültemizde

TRT Akademi Ekibi İletişim Fakültesi öğrencilerimizle buluştu.


Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Onur Taydaş tarafından İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, Gazetecilik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahmut Akpınar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.


Programın açış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, “Çok hızlı ve engelsiz bir iletişim çağı yaşıyoruz. Misafirlerimiz deneyimlerini size aktardıklarında inanıyorum geleceğe yönelik planlarınız değişebilecek, küçük bir cümle, gelecekle ilgili düşüncelerinizi değiştirebilecektir. Gelen her konuşmacıdan acaba ne alabilirim, geleceğe yönelik nasıl bir vizyon çizebilirim düşüncesiyle takip eder ve istifade etmeye çalışırsanız yararlı bir program olacağını düşünüyorum.” dedi.


Programa katılan TRT Ekibi mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaşıp söyleşi gerçekleştirdiler.

 

TRT Erzurum Haber Müdürü Erdal Karabacak, “Biz sizlerin hocalarınız tarafından bu alandaki eğitimi en güzel şekilde aldığınızı biliyoruz. Biz sizlere bir şeyler öğretmeye gelmedik. Biz sizinle hasbihâle, sohbete, bizim sahada karşılaştıklarımızı sorunların nasıl üstesinden geldiğimizi yani size biz sahayı anlatacağız.” dedi.

 

Yapımcı-Spiker Hande Zeynep Şengül, “Yayıncılık tecrübe işi olduğu kadar heves işidir de. Yani sizin bu konuda hevesli olduğunuz gelişime ve bilgiye açık olduğunuz çok önemlidir. Eğer kendinizi gelişime kapatırsanız, bilgiye kapatırsanız hakikaten bu işi yapamazsınız. Neyi anlamak istiyorsanız neyi anlamak istiyorsanız mutlaka okumanız gerekir. Okuduğunuz kadar anlamanız ve yazabilmeniz gerekir.” diye aktardı.

 

Televizyonculuk alanında 29 yıllık hizmeti olduğunu söyleyen Muhammed Ali Civelek, “Bunun büyük bir kısmı kameraman geri kalan kısmı teknik personel. Ama teknik, üst düzey bir teknik personel bunun faydasını ben kameramanlıkta gördüm.” diye belirtti.

İşe nereden nasıl başlandığının önemli olduğunu söyleyen muhabir Mikail Kurban, “Önce insanın kendiniz kazanması gerekir. Benim size tavsiyem şudur; bir hayaliniz varsa bir hedefiniz varsa hiç kimseyi dinlemeyin.” diye konuştu.

 

Geleceğin İletişimcileri Yarışması

 

TRT’nin her yıl düzenlediği Geleceğin İletişimcileri Yarışması hakkında da bilgi aktaran Yapımcı-Spiker Hande Zeynep Şengül, “Burada TRT’nin bir okul olma misyonu dışında da biz hala görevlerimizi devam ettiriyoruz. Yani Türkçenin doğru kullanımı, bizim verdiğimiz bilginin doğruluğu bunların hepsi çok önemli. Güvenilir olmak zorundayız. TRT geleceğin iletişimcileri yarışmasında cep telefonuyla bile belgesel çekebilirsiniz, bir proje çekebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Âşık Veysel’in ölüm yıldönümü dolayısıyla canlı radyo yayını gerçekleştirilirken eğitimin sonunda öğrencilere TRT logolu Nostaljik Radyo hediye edildi.

Yarışmaya başvurmak için: http://www.trtgeleceginiletisimcileri.com/



Haber Tarihi : 03.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER