Üniversitemiz TÜBİTAK’ın En Büyük Bütçeli ve Prestijli Proje Desteğini Almaya Hak Kazandı

Teknofest kapsamında “TÜBİTAK 1004 Programı Yüksek Teknoloji Platformları Deneyim Paylaşım ve Tanıtım Töreni” düzenlendi.
 
Düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Yekbaş ve proje yetkilileri katıldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal’ın açılış konuşmalarıyla başlayan törende Araştırma Programı yürütücü kurumlarının temsilcileri ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yekbaş platform anlaşmasına imza attı. 

 

Üniversitemiz Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (CÜNAM) yürütücü kuruluşlarından biri olduğu “Kuantum Çağlayan Lazerler, Aygıtlar ve Uygulamaları (KUANTAY)” başlıklı proje, TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK’ın en prestijli proje desteğini almaya hak kazandı.

 

Üniversitemiz adına proje yürütücülüğünü CÜNAM Müdürü ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlkay Demir’in üstlendiği, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Altuntaş ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabit Horoz’un da araştırmacı olarak görev alacağı projede birçok lisans ve lisansüstü öğrenciden oluşan ekibin projesi 48 ay boyunca desteklenecektir.

 

Başta proje yürütücüsü Doç. Dr. İlkay Demir olmak üzere CÜNAM ekibine başarılar dileriz. 
 



Haber Tarihi : 03.05.2023

AYLARA GÖRE HABERLER