Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Söz Meclisimizde

Üniversitemizde geleneksel hâle gelen Söz Meclisi’nin bu haftaki konukları Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrencilerimiz oldu.


Susamışlar Konağı’nda gerçekleştirilen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Demiröz, öğretim elemanları, yüksekokul sekreteri Erdal Karakaş ile öğrenciler katıldı.

 

Programda açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bizim için öncelik sizlersiniz, siz var olduğunuz için biz buradayız. Sizlerin daha iyi eğitim alması için gayret ediyoruz. ‘İyi ki bu üniversiteye geldim, Cumhuriyet Üniversitesi’nden mezun oldum’ derseniz bu bizim için büyük bir kazançtır. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Müdürlerimiz, acaba öğrencilerimize nasıl faydalı oluruz, öğrencilerimiz okullarını bitirdikleri zaman nasıl iş bulabilirler, bunun gayretindeler.” dedi.

 

3+1, 7+1 Eğitim Sistemi

 

Yeni bir eğitim sisteminden bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “3+1 diye bir sistem düşünüyoruz, meslek yüksekokullarında 3 dönem eğitim aldıktan sonra 1 dönem de tamamen iş yerinde çalışarak tecrübe kazanmanız ve okulu bitirdikten sonra da işi bilerek bir yerlere girmenizi sağlamaya çalışıyoruz. Son dönem için düşündüğümüz 3+1 dediğimiz dönemde bir staj değil iş yerinde baştan sona çalışarak buradan bir not almanızı istiyoruz ve istiyoruz ki bölümlerinizde yani mezun olduğunuz programlarda tecrübeli olarak yetişin ve aranan, istenen eleman olun. Fakültelerimiz için de 7+1 sistemi getirme planımız var. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında, hazır olan meslek yüksekokullarımızda ve fakültelerimizde bu eğitime başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Geçici Mezuniyet Belgesi Tarih Oluyor

 

Diplomalarla ilgili bilgi veren Rektörümüz, “Bu sene nasip olursa diplomalarınızı e-imzalı vereceğiz. e-imzalı diplomayı kullanan üniversite birkaç tane. Artık geçici mezuniyet belgesi vermeyip mezun olunduğunda beklemeksizin diplomalarınızı ekleri ile birlikte alabileceksiniz.” şeklinde konuştu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, müzik dinletisi eşliğinde öğrencilerin isteklerini ve karşılaştıkları problemleri dinledi.

 

Program sonunda Rektörümüz, Söz Meclisi’ne katılan hocalarımıza ve öğrencilere teşekkür etti. Şikâyetlerin ve isteklerin not edilip en kısa sürede çözüme ulaşması için gerekli gayretin gösterileceğini belirten Rektörümüz, “Benim özellikle sizlerden bir isteğim var, o da şu an Türkiye bir ateş çemberinin içerisinde. Bütün dünya bir olmuş, bizi boğmak için uğraşıyor. Bu vatanın sizden beklediği çok şey var. Ben mazlum coğrafya diyorum. Etrafımızdaki ülkelere de, mazlum coğrafyanın son kalesidir. Türkiye ve bu coğrafyada yaşayan herkes Türkiye’ye bakıyor. Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar. Kendinizi iyi yetiştirmek zorundasınız ve bu masum coğrafyaya hizmet etmek zorundasınız. Allah yardımcınız olsun. Tekrar teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 



Haber Tarihi : 26.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER