Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı

15 Temmuz; hainlere inat, toprağa fidan gibi düşenlerin çınar gibi boylandığı, “hayâsız akınlara karşı göğsünü siper edenlerin” ölümü öldürdükleri bir geceydi.

 

Büyüsünler diye değil, şehit olsunlar diye evlat yetirenlerin gözyaşlarını meleklerin sildiği bir destandı.

 

Şehadet sırasında beklerken arkadaşına, “Dikil yanıma, onlarla dikilelim karşı karşıya” diyerek cennete ağanların kahramanlık türküsüydü.

 

Millet olmanın sadece aynı topraklar üstünde yaşamak değil; o toprakların amentüsüne inanmak ve amentüsünün bedelini ödemek demek olduğunu dost-düşman herkese bir kez daha gösteren kahraman Türk Milleti istiklalini ve istikbalini sonsuza kadar muhafaza edecektir.

 

İmanını çelik gibi iradesiyle yoğuran milletimiz 15 Temmuz gecesi Bedir’de, Uhud’da Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’ndaki ruhunu kuşanmış, şahlanışın destanını yazmıştır.

 

Bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancını yitirmeyen, yeise kapılmayan, daima başı dik olan aziz Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi imanıyla, inancıyla, kanıyla kazandığı zaferi unutmayacaktır. Biliriz ki; hainler ve zalimler planlarını bizim unuttuklarımız üzerine bina ederler.

 

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 

Prof. Dr. Alim Yıldız

Rektör

 

 

 



Haber Tarihi : 14.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER