Rektörümüz Prof. Dr. .Alim Yıldız'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Engelli olma durumu, toplumda yaşayan bütün bireyleri yakından ilgilendiren bir husustur. Engelli olmanın olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için tüm bireylerin katkısına, duyarlılığına ve hassasiyetine ihtiyaç vardır. Bu minvalde Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında 3 Aralık gününün, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiş olması atılmış güzel bir adımdır.

 

Atılan bu önemli adım ile engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, ekonomik, sosyal kültürel ve spor alanlarında hayat standartlarının yükseltilmesi amaçlanmıştır. Engelli kardeşlerimizin icra ettikleri mesleklerinde ve katılmış oldukları çeşitli alanlardaki müsabakalarda elde etmiş oldukları başarıları bu amaçlara ulaşıldığın güzel bir göstergesidir.

 

Bir ülkenin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” şiarıyla hareket etmesi, o ülkenin, insanına verdiği değeri ve önemi gösterir. Bu bağlamda Ülkemiz genelinde engelli vatandaşlarımıza sağlık, eğitim, istihdam ve evde bakım gibi temel hizmetlerin sunulması Ülkemizin bu hususta ne denli önemli yollar katettiğinin delilidir.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli kardeşlerimize aileleri ve tüm sevdikleriyle beraber mutlu, huzurlu ve sağlıklı ömürler diliyorum.



Haber Tarihi : 02.12.2021

AYLARA GÖRE HABERLER