BESYO Yetenek Sınavları Devam Ediyor

2019-2020 eğitim-öğretim yılı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) alacağı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlerine kırkar kişi olmak üzere toplam 120 kişilik kontenjan için 29-31 Ağustos tarihleri arasında yapılan özel yetenek sınavı devam ediyor. 


Yoğun bir katılımın olduğu gözlemlenen sınavda farklı illerden gelen 798 aday sınavda ter döktü. 3 gün süren sınavlarda adaylar, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Hamza Yerlikaya Kapalı Spor Salonu’nda yapılan 30 metre sınavında zamana karşı yarışırken; belirlenen parkurları en kısa sürede tamamlamaya çalıştılar. Parkuru tamamlayan adayların aldıkları fotosel veriler bilgisayar sistemi tarafından adaylara anında iletildi.


Yapılan sınavla ilgili konuşan Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serkan Hazar, seçmelerin şeffaf ve objektif bir şekilde yapıldığını kaydederek şunları ifade etti:


"Özel yetenek sınavlarımız devam ediyor. İlk gün 30 metre koşusu ile başladık. Bir sonraki gün ise koordinasyon sınavımız ile devam ettik. Bu yıl bir hayli yoğunluk yaşandı. Toplamda 798 öğrenci adayımız Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlerine girebilmek için ter döktü. Sınavımız gayet objektif ve sorunsuz bir şekilde sona erecek.”


Sınava katılanlardan Ahmet Boyuneğmez, sınavının çok iyi geçtiğini belirterek, “İlk sınavım çok iyi geçti. 30 metreyi 3,99 saniyede koştum. İkinci sınavı için bekliyorum. Umarım kazanırım. Cumhuriyet Üniversitesi’ni Sivaslı olmam nedeniyle ve tesislerini çok beğendiğim için tercih ettim. Burayı kazandıktan sonra daha iyi eğitim alacağıma inanıyorum.” dedi.


Yusuf Arbaş isimli aday öğrenci ise, “Cumhuriyet Üniversitesi’ni hem kendi şehrim hem de imkânlarının güzel olması sebebiyle tercih ettim. 30 metre koşusunu ayağım sakat olmasına rağmen 4,20 saniyede yaptım. Benim için kötü bir derece. Umarım kondisyon sınavım iyi geçer. Bu üniversiteyi kazanmayı çok istiyorum.” şeklinde konuştu.


Yozgat’tan 11 öğrencisi ile beraber gelen Antrenör Ümran Yolatan da, “Cumhuriyet Üniversitesi’nde yapılacak sınavlara Yozgat’tan öğrencilerimi getirdim. Üniversiteyi baraj puanının iyi olması, İç Anadolu’da yer alması ve imkânlarının güzel olması sebebiyle tercih ettik. Çoğu üniversite sınav ücreti alıyor fakat Cumhuriyet Üniversitesi sınav ücreti almadı. Tercih etme sebeplerimizin en başında da bu geliyor. İnşallah öğrencilerimin hepsi kazanırlar.” diye belirtti.

 



Haber Tarihi : 29.08.2019

AYLARA GÖRE HABERLER