Yeni Nesil Gençlik ve Türkiye

Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA), Cihannüma Derneği ve Rektörlüğümüz tarafından “Yeni Nesil Gençlik ve Türkiye” konulu program düzenlendi. 


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa, Vali Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Cihannüma Derneği Genel Başkanı ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Şen, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sivas İl Başkanı Erhak Çınar, öğretim elemanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve misafir katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program başladı.Programın açış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) Sivas İl Başkanı Erhak Çınar, “Türkiye Gençlik Vakfı tüm genç kardeşlerimize, ortaokuldan başlayarak, lisede, üniversitede ve sonrasında da çalışan gençlikte her türlü imkânı sağlamaya çalışıyor. Türkiye’nin seksen bir ilinde ciddi işler yapmaya çalışıyor.” dedi. 


Cihannüma Derneği Sivas İl Temsilcisi Muhammet Ali Genç, “Müslümanlar, müminler ancak kardeştir. Biz bu kardeşlik bilincini Bosna’da cihat eden kardeşlerimiz için gerektiği zaman canlarıyla ve mallarıyla yardım etmek suretiyle bu ülkede gösterdik. Daha sonra Çeçenistan’da katliama uğrayanlar için de gösterdik. Angola’da, Mora’da, Afganistan’da ve Irak’takiler için de gösterdik. Bugün Türkmen Dağı’nı, Afrin’i, Menbiç’i özgürleştirmek için de aynı kardeşlik bilinciyle, aynı şekilde hareket ediyoruz. Bizler 28 Şubat’ın soğuğunda elde etmiş olduğumuz direnç kabiliyeti ve direnme kabiliyetiyle 15 Temmuz’da meydanları organize etmek için sağına ve soluna bakmadan meydanlara inenlerdeniz.” diye konuştu.


Cihannüma Derneği Genel Başkanı ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Şen, “Sivas, kıyamete kadar yaşayacak olan devletimizin, kurulduğu birkaç yerlerden biri. Dolayısıyla Sivas’a gelen, şeref vermez, Sivas’ta şeref bulur. Kendisi şereflenir. Yeni Türkiye nedir? Yeni Türkiye denince 15 Temmuz Türkiyesini anlıyorum. Yeni nesil gençlik ne anlama geliyor? Yeni nesil gençlik de 15 Temmuz gençliği. Sizin sesiniz; füzelerin, topların, tankların sesini, F16’ların, ses bombalarının, füzelerin sesini bastırdı. Savaş helikopterlerinin, mermilerin sesini bastırdı, 15 Temmuz gençliği” dedi 


“Yeni Nesil Gençliği 15 Temmuz Gençliğidir”


Yeni nesil gençliğin 15 Temmuz gençliği olduğunu belirten Mustafa Şen, “15 Temmuz gençliğinin gerisinde ne var? Bunun gerisinde Üstat Necip Fazıl Kısakürek şöyle demişti; ‘Bir gençlik arıyorum’ tarifinde o gençlik var. Peki, onun gerisinde bir gençlik yok mu? Şu günlerde hani çok daha mana bulan bir gençlik daha var. Asımın Nesli, Asımın Gençliği. Bu üç nesil, Asımın Nesli, Necip Fazıl’ın dediği gençlik ve sizler 15 Temmuz Gençliği. Siz Asımın Nesli olan gençlikten de daha büyüksünüz, Necip Fazıl gençliğinden de daha büyüksünüz. Bu gençlik en büyük gençlik; ama inşallah bir daha böyle şeyler yaşanmayacak. Siz, sizden daha büyük gençliklere yol açacaksınız. Onların gelişmesine, yetişmesine yol açacaksınız inşallah.” ifadelerini kullandı.


Program, Mustafa Şen’e hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 



Haber Tarihi : 18.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER