Üniversitemiz Spor Alanında Dünyada Sesini Duyurdu

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Wushu ve Kickbox spor dalında Dünya ve Türkiye şampiyonalarında dereceye girmiş Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerini kabul etti.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, akademisyenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Çimen, “Rektörümüzün her alanda olduğu gibi spor alanına da büyük destekleri var. Rektör Hocamızın talimatlarıyla bizler de sporcularımıza ve Hocalarımıza her konuda destek olacağız. Bunun karşılığı olarak sporcularımızdan Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmelerini istiyoruz. Sizler de bunu en iyi şekilde yerine getirdiniz.” ifadelerine yer verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız konuşmasında, “Spor alanındaki çalışmalarımızda Rektör Yardımcımız Mehmet Çimen’in destekleri büyük. Üniversitemizin adını her alanda olduğu gibi sporda da duyurmamız gerekiyor. Göreve geldikten hemen kısa bir süre sonra bu başarıları almaya başladık. Elde ettiğimiz başarılar bizleri mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Wushu dalında 32 ülkenin katıldığı Taji Jian Stilinde 2016 Dünya Şampiyonu Burçin Urhan, 2017 Geleneksel Türkiye Şampiyonasında wushu üç farklı stilde (cha quan, tongbei quan ve juijjia quan) Türkiye şampiyonu Abdülkadir Darendeli, wushu iki farklı stilde ( shaolin quan ve shaolin qiang ) 2017 Türkiye şampiyonu Hatice Yaren Güler, Türkiye 3.sü Elif Dindar Bulut ve kendi sıkletinde Türkiye 3.sü Gülşen Nur Çapar.  Kickbox branşında Türkiye 2.si Şeyda Copcuoğlu, Türkiye 2.si Süleyman Gülle, Türkiye 3.sü Zülal Ünal, Türkiye Üçüncüsü Fatih Odabaşı Üniversitemizi Türkiye’de ve Dünyada zirveye taşımalarındaki desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ettiler.

 



Haber Tarihi : 29.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER