Üniversitemizde Güz Dönemi Folklor Gecesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık Hizmetleri Folklor Kulübü tarafından “Güz Dönemi Folklor Gecesi” düzenlendi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Akkoyun, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından programın açış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Folklor Kulübü Başkanı Yasin Doğan, “Amacımızın geleneksel halk kültürünü yaşatmak ve gençler arasında yaygınlaştırmak olduğunu belirtmek isterim. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen kulübümüz çok kısa bir sürede güzel çalışmalara imza attı. Bu süreçte Türkiye’mizin çeşitli yörelerin oyunlarını öğrendik. Bu çalışmalar yapılırken üyelerimiz özverili bir şekilde çalışmalarına başladı ve sizlerin beğenisini kazanmak için bu geceyi yapmak istedik. Bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız hocamıza ve tüm emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Anadolu coğrafyasının zengin bir kültürel yapıya sahip olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim, “Geleneksel folklorumuzu yaşatmak gerçekten çok güzel bir şey. Anadolu’da hangi kapıyı açarsanız açın, hangi ile giderseniz gidin; ilçelere hatta köylerimize, mutlaka folklor ile ilgili bir şey bulursunuz. Hemen hemen bütün illerimizde ağıt yakılmış bir geline rastlarsınız ya da evlenmek üzere olan bir delikanlıya rastlarsınız. Bunların birçoğunun acıklı hikâyesiyle hepimiz karşılaşmışızdır. Örneğin, Sivas Altınyayla’ya ait Celal Oğlan hikâyesini bilmeyenimiz yoktur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Perde arkasında çok büyük bir heyecan, çok büyük bir emek var.” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Sağlık Hizmetleri Folklor Kulübü öğrencileri Sivas Halayı, Kafkas Halk Oyunları, Diyarbakır Halk Oyunları ile Zeybek gösterisiyle izleyenlerin büyük beğenisini kazandılar.

 

Gecede Sağlık Hizmetleri Folklor Kulübü Müzik Topluluğu tarafından birbirinden güzel Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserleri seslendirildi.

 

Program belge takdim töreninin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 



Haber Tarihi : 24.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER