Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz Yenilendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladı.

 

2002 yılında açılan, 2005 yılında da hasta alımına başlayan, sadece Sivas’a değil bölgesinde büyük bir ihtiyaca cevap veren 93 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde 2019 Ağustos ayından itibaren süren tadilat ve yenileme işlemleri sona erdi.

 

Bu kapsamda yenilenen yüzüyle önemli eksiklerin giderildiği Merkezin açılışı yapıldı. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Ahmet Alim, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Başhekim Yardımcıları, Hastane müdürleri ve Fizik Tedavi personeli katıldı.

 

Açılışın ardından Rektörümüz ve beraberindekiler Merkezde incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Rektörümüz Yıldız zaman zaman hastalarla da sohbet edip geçmiş olsun dileklerini iletti. İncelemenin bitiminde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İdari Müdür Yardımcısı Serhat Özden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ve incelemeye katılanlara Merkezin öncesi ve sonrasını görseller eşliğinde anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

 

Rektörümüz Yıldız incelemenin ardından yaptığı açıklamada, “Merkezimi Ağustos ayında bakıma almıştık, Aralık 15 itibariyle bu bakım bitti. Alt yapıyı tamamen yeniledik; elektrik ve su tesisatı, hasta odaları yenilendi. Merkezin dışı ve içi tamamen boyandı. Havuzumuzda bir düzenleme yaptık. Sağlık Bakanlığı’nın istediği düzeye getirdik. Havuzun yükseltilmesi işlemleri yapıldı. Şu an 93 hastayı alabiliyoruz. Yine ısıtması daha önceden fueloil ile yapılıyordu. Şimdi sıvılaştırılmış doğalgaza dönüştürdük. Herhangi bir sorun kalmadı. Hizmet vermeye devam ediyoruz. Baştan beri burayla uğraşan Başhekimimize, Başhekim yardımcımıza ve diğer sorumlularımıza teşekkür ediyorum. Yıllardır yapılmayan bakım onarım bu sene bitmiş oldu.  İnşallah bundan sonra daha iyi daha kaliteli şartlarda hizmet vereceğiz.” dedi.

 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İdari Müdür Yardımcısı Serhat Özden ise,” Buraya gelen hastalarımız çeşitli ağrılardan dolayı müracaatta bulunmaktadır. Burada yapılan işlemlerde de hastalarımız termal suda 10’ar dakika bekledikten ve ardından istirahat ettikten sonra fizik tedavi odalarında bulunan tense cihazlarıyla fizik tedavileri yapılmaktadır. Hastalarımız burada yapılan işlemlerden memnun olduklarını ifade etmektedirler. Hastalarımız tedavinin sonucunun çok iyi olduğunu dile getiriyorlar ve buradan memnuniyet ile ayrılıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Tokat’tan tedavi için gelen Yusuf Demirci, “15 gün önce buraya dizlerimden rahatsızlandığım için geldim. Kalp hastası olduğum için sıcak suya giremiyorum onun yerine fizik tedavisi görüyorum. Fizik tedavinin faydasını gördüm, ağrılarım kesildi. Doktorlardan, hemşirelerden, bütün personelden her şeyden memnunum.” diye konuştu.

 

Bir diğer hasta Fikriye Keser ise, “Aslen Sivaslı’yım ama Fethiye’de ikamet ediyorum. 7 yıl önce bel kayması nedeniyle ameliyat oldum. 6 yıldır geliyorum, kaplıca tedavisi ve fizik tedavi iyi geliyor bana. Taşınmama rağmen 16 saatlik yolu yine bu sene geldim. Doktorlarımızdan, hemşirelerimizden, personelimizden gayet memnunuz. Sivas’ımızın böyle güzel bir imkânı olduğu için bunu değerlendirmek lazım. Her yerde bu kaplıca suyu çıkmıyor. Güzel bir kaplıca suyumuz, tedavi edici bir özelliği olduğu için güzel memnunum.” diye belirtti.

 

57 oda, 10 tedavi odası, 1 spor salonu, 10 banyo, 2 küçük, 1 büyük olmak üzere 3 adet havuz bulunan Merkezde 40 hasta tedavi görüyor. Ayrıca 4 doktor ve 10 hemşirenin yanı sıra 22 idari personel ve 4 teknik eleman olmak üzere 44 personel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hastalara hizmet veriyor.

 

 



Haber Tarihi : 14.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER