SCÜ’nün Teknoloji Takımları Maddi Destek Alacak

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin 4 takımı 2021 TEKNOFEST’e yaptıkları başvuru neticesinde maddi destek almaya hak kazandı.

 

TEKNOFEST 2021 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması sabit kanat kategorisinde başvuran Göksenin takımı, döner kanat kategorisinde başvuran Cevheri takımı ve Oxalis takımları ile su altı kategorisinde başvuran Saruca takımı ön tasarım rapor aşamasını geçerek maddi destek almaya hak kazandı.

 

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız; takımların çalışmalarıyla ilgili bilgi almak ve takımları tebrik etmek amacıyla çevrim içi toplantıda koordinatör Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aslan, takımlar sorumlusu Arş. Gör. Mustafa Temiz, takım danışmanları ve takımların temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Başarılarından dolayı takımları ve danışmanlarını kutlayan Rektör Yıldız, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin bilime yaptığı yatırımların ve ülkemizin geleceğine sağladığı katkının her geçen gün daha da arttığını söyledi.

 

Daha sağlam bir gelecek için ülkemizin bu tür çalışmalara ihtiyaç duyduğunu belirten Yıldız, “İnanıyorum ki bu tür çalışmalar sayesinde üniversitemizin ismini daha iyi yerlerde göreceğiz. Desteğimiz her zaman sizlerle. Başarınızdan dolayı sizleri bir kez daha kutlarım.” dedi.



Haber Tarihi : 07.05.2021

AYLARA GÖRE HABERLER