Hayvan Besleme Penceresinden Veteriner Hekimlik

 Veteriner Fakültesi Dekanlığı ve Veteriner Hekim Öğrencileri Kulübü tarafından “Hayvan Besleme Penceresinden Veteriner Hekimlik” konferansı düzenlendi.

 

Veteriner Fakültesi, Hayvan Hastanesi dersliğinde düzenlenen konferansa Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Altay, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Dr. Abdil Burhaneddin Akkaya yaptığı konuşmada, kanatlı hayvan sektöründe elde ettiği bilgi ve tecrübeleri öğrencilere drama yöntemi ile aktararak, “Tavuğun tedavide bana söylediğini şimdi size söylüyorum; beni koru, biyo güvenlik ile ilgili yapman gerekenleri yap. Yem hijyenine, kümes hijyenine ve alan hijyenine dikkat et. Doğru aşıları yap, materyal antikorları doğru hesapla. Aşı programlarını ona göre yap. Daha sonra en önemli şeyi söyledi; bağırsaklarıma yardım et. Tavuğun bana kazandırdığı en önemli işlerden bir tanesi buydu. Antibiyotikleri zamanında kullan ve bağırsaklara ne gerekiyorsa, öyle yardım et.” dedi.

 

Veteriner Hekimlerin durumlar hakkında sorgulama yapması gerektiğini ve çevresine duyarlı olması gerektiğini ifade eden Akkaya, “Meslekte önemli unsur farklılıkları gör. Üçüncüsü ise sor ve sorgula. Zaman içinde edindiğim tecrübeler bana neyi gösterdi biliyor musunuz? Veteriner Fakültesinde öğrenmeyi beceremediğim, hep unuttuğum başlı başına bir yaratılış mucizesi olan Rumen’i gösterdi. Ve ben o yıllara geri dönsem, bugün sizin yerinizde olsam Rumen denen şeyi tanımaya çalışırdım.” diye konuştu.

 

Mesleki tecrübelerini öğrenciler için anlatan Dr. Abdil Burhaneddin Akkaya, eğitim dönemi, lisansüstü eğitim ve meslek yaşamı ile ilgili öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.



Haber Tarihi : 12.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER