IV. Anadolu Uluslararası Ticaret ve Lojistik Zirvesi

 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü tarafından “IV. Anadolu Uluslararası Ticaret ve Lojistik Zirvesi” düzenlendi.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan, TÜDEMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yurtseven, öğretim elemanları, özel firma temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü Başkanı Umur Ölmez yaptığı açış konuşmasında, “Bir gelenek hâline gelen ve bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz Anadolu Uluslararası Ticaret ve Lojistik Zirvesi’ni sürdürmenin haklı gururunu ve mutlu yaşıyorum. Bu geleneği başlatan, sürdüren ve sürdürecek olan emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yurtseven konuşmasında, “TÜDEMSAŞ olarak şehrimizin en büyük sanayi kuruluşuyuz. Lojistik sektörüne iş yapan firmalar için yük vagonları üretiyoruz. Ülkemizde demir yolları çok uzun yıllardan beri ihmal edilmiş bir sektördür. Osmanlı döneminde askerî, siyasi ve ekonomik nedenlerle demir yollarına çok ciddi önem verilmiş. Lojistikte kara yolu, demir yolu, deniz yolu ve hava yolu unsurlarının dengeli bir şekilde yapılması gerekiyor. Biz de bu manada ülkemizin demir yollarının gelişmesine katkı sağlamak, araç ihtiyacını gidermek adına Sivas’ta varız, sizler için varız.” şeklinde konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan ise konuşmasında, “Kurumları kurum yapan gelenekleridir. Bizim bu zirvemiz artık gelenek hâline geldi. Anadolu da gelenekselleşen ilk lojistik zirvesidir. Tabii bu geleneğin oluşmasında bölümün çok büyük bir katkısı var, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübünün büyük bir katkısı var. Sivas’ın kaderi ipek yolu ile gelişti. Sivas’ın kaderinin yine demir yolu lojistiği ile gelişeceğini düşünüyorum. Sivas’ı Sivas’ı yapan ve bugün kenti kent yapan Selçuklu lojistiğidir, Selçuklu kervansaraylarıdır, ipek yolunun ticaret merkezi olmasıdır. Sivas’ın yeniden bir ticaret merkezi hâline gelmesi için tek sektör, lojistik sektörüdür.” ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından lojistik sektöründe hizmet veren firma temsilcileri lojistik sektörünün geleceği hakkında bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştılar.

Program, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın’ın katılımcılara plaket vermesiyle sona erdi.
 



Haber Tarihi : 10.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER