Rektörümüz “Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor” Programında Öğrencilerle Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor" Projesi kapsamında Huzur İmam-Hatip Ortaokulu ve Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesi’nde söyleşi gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Yıldız konuşmasında Sivas’ın tarihî zenginlikleri ve tarihe yön veren önemli isimleri ile ilgili bilgileri öğrencilerle paylaştı; birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve bu yönüyle önemli zenginlikleri bünyesinde barındıran Sivas’ın, kültürel zenginlikleri ile de ön plana çıktığını söyledi. Prof. Dr. Yıldız; tarihte önemli izler bırakan Kadı Burhaneddin, Şems-i Sivasî gibi mümtaz şahsiyetler ve eserleri hakkında da bilgi verdi.

 
Başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini belirten Prof. Dr. Yıldız, bu noktadaki bir diğer önemli hususun ise okumak olduğunu kaydetti. Osmanlı’nın mirası olan coğrafyada kan ve gözyaşının hâkim olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu mazlum coğrafyanın son kalesi olduğunu dile getiren Rektör Yıldız; “Kendinizi iyi yetiştirmek zorundasınız. Tarihin size yüklediği görev budur.” dedi.

Prof. Dr. Yıldız şu ifadeleri kullandı:

“Çok okuyun. Evinizde mutlaka kitaplar olsun. Çünkü kitaplar sizi yetiştirir. Bir okulu bitirmek, diploma almak, insanı bir yere getirmez. Üniversitemizde çeşitli fakülteler var. Her yıl, her bölümden bazen yüzlerce mezun veriyoruz. Herkes aynı diplomaya sahip ama bir işe girerken sadece sizin diplomanıza bakılmaz, birikiminize de bakılır. Onun için kendinizi iyi yetiştirin. Çok okuyun. Sizler bizim ümidimizsiniz. Sizler ümmetin geleceğisiniz. Bugün Suriye’nin, Libya’nın, Irak’ın hâli belli… Ben yetiştiğimden bu yana hep Ortadoğu’da savaşlar olduğunu görüyorum. Batı ülkelerinde savaş yok. Bizim bulunduğumuz Osmanlı mirası coğrafyada kan akıyor. Bazen ölen de öldüren de “Allahu Ekber” diyor. Bugün Batıda İslam bir öcü olarak, terör dini olarak gösteriliyor. İşte bizim bu yargıyı kırmamız gerekiyor. İslam’ın kendisi bir kere sulh anlamına geliyor. Sulh dini, katliam dini hâlinde lanse edilmeye çalışılıyor. Osmanlı’nın bıraktığı yerde kan ve gözyaşı var. Burada barışın sağlanması lazım. Bu mazlum coğrafyanın son kalesidir Türkiye. Sadece İslam coğrafyası değil, zulme uğrayan coğrafyalar da bizden yardım bekliyor. Buna göre kendinizi yetiştirmek zorundasınız. Tarihin size yüklediği görev budur. Kendinizi iyi hazırlayın, iyi yetiştirin.” 

Yıldız, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Söyleşi sonrasında konuşan Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise, “Rektör olmakta, bu görevi yürütmekte kolay değil. Sayın Rektörümüz sizin içinizden çıkan, rektörlük noktasına kadar gelen ve bunu başarılı bir şekilde yürüten bir akademisyen olarak buraya kadar geldiler. Bizim yürütmüş olduğumuz 'Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor' Projesi çerçevesinde okulumuza konuk oldular. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Altınsoy, konuşmasının ardından Prof. Dr. Yıldız’a çiçek takdim etti. 



Haber Tarihi : 28.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER