Teknokent Öğrencileri Endüstri 4.0’a Hazırlıyor

 Cumhuriyet Teknokent, Ülkemizin ve şehrimizin Ar-Ge sürecindeki başarılı çalışmalarının yanında, girişimcilere verdiği destekler ve başarılı öğrencilere verdiği eğitimlerle adından söz ettiriyor.

 

2023 hedefleri doğrultusunda ülkemizde faaliyet gösteren tüm unsurların Endüstri 4.0'a geçiş sürecinde Üniversitemiz, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Cumhuriyet Teknokent olarak yazılım kursları zincirinin ilki olan “Yazılım Geliştirme” kursu başladı.

 

Cumhuriyet Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 25 öğrencinin eğitim aldığı kursta Java eğitimleri verilerek, öğrencilerin kendilerini geliştirme ve yazılım alanında ilerlemelerine destek olunuyor.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Ünsal, “Biz eğitimi genel olarak algoritma temeli almış, yazılım geliştirme noktasında kendisini geliştirmek isteyen arkadaşlar için veriyoruz. Günde 6 saatten toplam 10 gün boyunca toplam 60 saatlik bir kurs olarak kendilerine Java altyapısı ve nesneye dayalı programlama temellilerini anlatıyoruz. Yine yazılım geliştirme metodolojileri hakkında da kendilerine eğitim veriyoruz.” dedi.

 

Ülkemizin kalkınmasına destek verecek, girişimci fikirleri olan ve Endüstri 4.0’a geçişte katkı sağlayacak öğrencilerin firma kurmaları için teşvik eden Üniversitemiz, kursta başarılı olan ve kendileri geliştirecek fikirleri olan öğrencilere Teknokent’te firma kurmaları için destek veriyor.



Haber Tarihi : 06.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER