Aşı ve Aşı Reddi Paneli

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Öğrenci Birliği Kulübü (CUPSA) tarafından "Aşı ve Aşı Reddi" konulu panel düzenlendi.

Tıp Fakültesi Prof. Dr. Behsan Önol Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Günümüzün yaygın tartışma konularından biri olan aşı ve reddi konusunda düzenlenen panele Aile Hekimi Uzmanı Dr. Ezgi Ağadayı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ferda Yıldırım ile İl Sağlık Müdürlüğü'nden Aşı Birimi Sorumlusu Sadi Şahin panelist olarak katıldı.

Panelde aşı türleri ve sağlık için önemi, ülkemizde ve dünyada aşı tarihçesi, aşı uygulama takvimi, Sağlık Bakanlığı verileri ile uygulama oranları, aşı reddi konusunda resmî rakamlar, aşı reddine neden olan bireysel, ailevi ve toplumsal etkenler gibi konu başlıkları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sunumların ardından soru-cevap bölümü ile devam eden program sonunda CUPSA Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Ulusoy tarafından panelistlere teşekkür belgesi verildi.

Haber Tarihi : 21.05.2019