Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Söyleşileri kapsamında 'Mimari Yarışmalar ve Etkileşim Boyutu' adlı söyleşi gerçekleştirildi

Mimarlık fakültesi Mimarlık Atölyesi’nde gerçekleşen söyleşiye Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı

Konuşmacı olarak katılan, uluslararası ve ulusal yarışmalarda birçok önemli ödülün sahibi olan Mimar Ziya İmren, Mimarlık Bölümü öğrencilerine kendi mimarlık üretimi üzerinden Türkiye’deki mimari yarışma pratiği ve yarışmaların temel dinamikleri hakkında bilgi aktardı. Mesleki alanda yarışma pratiğinin önemine vurgu yapan İmren, yarışmalardaki mimari etkileşim sürecine ilişkin mimari tasarım kurgulamaları hakkında bilgi verdi.

Mimarlık Bölümü öğrencilerinin mimari tasarlama sürecine nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda aydınlatıcı bilgiler sunan Ziya İmren’in sunumu öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Öğrencilerin bu noktada yaşadığı problemlere ilişkin sorularını da cevaplayan İmren, Sivas gibi önemli bir şehirde mimarlık okumanın önemine de dikkat çekti.

Söyleşi sonrasında konuşan Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuztaşı ise Mimar Ziya İmren gibi Türkiye ve uluslararası alanda önemli bir mimarı ve yine Ziya İmren’le ortak tasarımlar üreten Mimar Tamara Nazari’yi Üniversitemizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.​

Haber Tarihi : 23.12.2016