Uğraşı (Hobi) Bahçelerinin Açılışı Gerçekleştirildi

Kısa bir süre önce yapımına başlanan Uğraşı Bahçeleri personelimizin hizmetine sunuldu.

 

Rektörlüğümüz tarafından Üniversitemiz personelinin boş zamanlarını daha iyi geçirmelerini sağlamak amacıyla harap ve bakımsız bir hâlde iken yeniden düzenlenen Cumhuriyet Üniversitesi Uğraşı Bahçeleri (CÜHOB) için başvurular alınmış, yapılan başvurular CÜHOB Yönetim Kurulu tarafından CÜHOB Kullanım Usul ve Esasları’na göre değerlendirilerek personelimize parsel dağıtım işlemleri tamamlanmıştı.

 

Akademik, idari ve yardımcı hizmetli personelimizin büyük bir özveri ile çalışarak yapımını tamamladıkları bahçelerin açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekiler dualar eşliğinde gerçekleştirdi.

 

Açılışı gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı açıklamada, “Şu anda biz 80 tane bahçe yaptık. Biz talebin bu kadar olacağını düşünmüyorduk ama çok fazla talep var. İnşallah gelecek yıllarda bu sayıyı daha da artıracağız. Bahçelerimiz hem akademik hem de idari personele verildi. Talepler doğrultusunda da bunun gelişmesini sağlayacağız. Güzel ve örnek bir bahçe oldu, ve ekilmeye başlandı. Ürünler ortaya çıktığında daha da güzel olacak. Etraf düzenlememiz güzel, bir iki eksiğimiz var, onları da tamamladıktan sonra inşallah daha güzel bir hâle gelecek. Böylece personelimiz doğayla içi içe, toprakla uğraşır bir hâle gelecekler, onlar için de güzel bir uğraşı olacak. Yrd. Doç. Dr. Adil Elik Hocama ve emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

 

Bahçe tahsisi yapılan akademisyenler adına duygularını ifade eden Dr. Adil Elik ise konuşmasında, “Sayın Rektörümüze şükranlarımı sunuyorum. Biz akademisyenlerin dinlenebileceği, aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri güzel bir alanı bizlere sundu. Biz de Hocamızın talimatı ile kolları sıvadık, uğraştık, çok emek verdik ama değdi. Herkese hayırlı olsun.” dedi.

 

Açılışının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekiler Uğraşı Bahçeleri gezerek çalışanlardan bilgi aldı.

 

Açılışın ardından bahçe tahsisi yapılan çalışanlarımız gece geç saatlere kadar aileleri ile birlikte bahçelerinde hoşça vakit geçirmeye başladılar.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 

youtu.be/DMt2yAj4Pp0   SRT



Haber Tarihi : 05.06.2017

AYLARA GÖRE HABERLER