Sağlık Hizmetleri MYO Tarafından Kariyer Etkinliği Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Gelişim ve İnovasyon Topluluğu tarafından Kariyer Etkinliği düzenlendi.

 

Programın açış konuşmasını yapan SHMYO Müdürü Prof. Dr. Serkan Akkoyun, öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlayacak toplantıların önemine vurgu yaparak, sektör temsilcileri ile öğrencileri bir araya getirmenin, öğrencilerin mezuniyetten sonra çalışacakları sektörü iyi tanımalarına, eksiklerini gidermelerine büyük katkı sağladığını ifade etti.

 

Açış konuşmasının ardından Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Sekreteri Ferhat Sayım birliğin kuruluş sürecini ve birliğin meslek açısından önemini, 20’nci Bölge Kuzeydoğu Optisyen-Gözlükçüler Odası Başkanı Taylan Küçüker Türkiye’deki gözlükçülük-optisyenlik mesleğinin gelişim sürecini ve bu sürecin kritik aşamalarını ve Acıbadem Üniversitesi Öğr. Gör. Turgut Çakar da optisyenlik mesleğinde kariyer seçeneklerinin üzerinde durdu ve mesleki bilginin kariyer gelişiminde temel belirleyici olduğunu anlattı.

 

Etkinliğinin ikinci bölümünde Öğr. Gör. Çakar Optisyenlik Programı öğrencilerine yönelik Prizmatik ve Teleskopik Merceklerle ilgili atölye çalışması gerçekleştirdi.
 



Haber Tarihi : 26.05.2022

AYLARA GÖRE HABERLER