Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Öğrenci Alım İlanı Yayınlandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2022 – 2023 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı lisansüstü öğrenci alımı ile ilgili ayrıntıları açıkladı.

 

14 Doktora, 29 Tezli Yüksek Lisans ve 10 Tezsiz Yüksek Lisans programında yapılacak alımlar için internet ortamından başvurular Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları için 22 – 28 Ağustos 2022 tarihleri arasında; Tezsiz Yüksek Lisans programları için ise 22 Ağustos – 04 Eylül 2022 yapılacak.

 

Doktora programları, Felsefe, Felsefe ve Din Bilimleri, İktisat, İslam Tarihi ve Sanatları, İşletme, Muhasebe Finans ve Bankacılık, Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyetleri Tarihi, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tarih, Temel İslam Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Uluslararası Ticaret ve Lojistik şeklinde sıralandı.

 

Tezli Yüksek Lisans programları; Antropoloji, Arkeoloji, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Felsefe, Felsefe ve Din Bilimleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Göç Çalışmaları, Halka İlişkiler ve Tanıtım, İktisat, İletişim Bilimleri, İngiliz Dili ve Edebiyatı,  İslam Tarihi ve Sanatları, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Muhasebe Finans ve Bankacılık, Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, Sağlık Turizmi İşletmeciliği, Sanat Tarihi, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tarih, Temel İslam Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve Lojistik ve Yönetim Bilişim Sistemleri olarak başvuru kılavuzunda değinildi.

 

Tezsiz Yüksek Lisans programları, Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları, Finansal Ekonometri, Halka İlişkiler ve Tanıtım, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, İşletme, İletişim Bilimleri, Kamu Yönetimi, Muhasebe Finans ve Bankacılık, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik için adaylar https://obs.cumhuriyet.edu.tr/oibs/ina_app/ adresinden başvuru yapabilecekler.

 

Yüksek lisans ve Doktora programı sınavları 05 Eylül 2022 tarihinde yapılacak olup iki programın da yazılı sınavı saat 10.00’da, mülakatı ise 14.00’te gerçekleştirilecek.

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programları Kılavuzu için:
https://www.cumhuriyet.edu.tr/duyurudosya/27173_sosyal_bilimler_enstitusu_guz_donemi_lisansustu_programlara_basvuru_ve_kontenjan_kilavuzu.pdf 

 



Haber Tarihi : 12.08.2022

AYLARA GÖRE HABERLER