5 Bin Klasör Belge Dijital Ortama Aktarılıyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörlük arşivinin dijital ortama aktarma çalışmaları devam ediyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan dijital arşivleme sorumlusu Özdemir Yalçın, çalışmanın Üniversitenin kuruluş yılından günümüze kadar olan süreçteki belgeleri içerdiğini söyleyerek, “Bu çalışmayı 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle başlattık. Burada Rektörlük arşivini dijitalleştirme çalışması yürütüyoruz. Rektörümüz ve yönetimimiz bu çalışmaya önem veriyor. Şu ana kadar 989 klasör yani 153 bin 589 sayfa evrakı taradık.” dedi.

Yalçın, “Belgelerin eski olması zaman zaman çalışmalarımızı yavaşlatsa da büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Yaklaşık 5 bin dosyayı dijital ortama aktaracağız. Çalışma uzun bir süreci kapsamasına rağmen biz en kısa sürede çalışmayı nihayete erdireceğimize inanıyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Çalışmada dijital arşivlemenin standartları olan evrak ayrıştırma, evrak tarama, görüntü iyileştirme, kalite kontrol ve aktarma gibi adımlar büyük bir dikkatle yapılarak belgeler dijital ortama aktarılıyor.

Haber Tarihi : 02.06.2022