“Anneme Cerrah Olduğumu Söylemeyin”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Sinir Bilim Kulübü ve Emsa Halk Sağlığı koordinatörlüğünde İstanbul Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Başkanı Prof. Dr. Erbuğ Keskin’in konuk olduğu “Anneme Cerrah Olduğumu Söylemeyin” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

 

Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi Keykâvus Salonu’nda gerçekleştirilen programa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, konuşmacı Prof. Dr. Erbuğ Keskin, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konferansa geçildi.

 

Konuşmasına sağlık sisteminin hekimlere yüklediği aşırı yükün ve yaşanan şiddet olaylarının tıp fakültesi öğrencilerini zihnen yorduğunu anlatan Prof. Dr. Keskin, “Hem onlara geleceğin aydınlık olduğunu anlatmaya çalışacağım hem de yaşadıklarımdan örneklerle onları nelerin beklediğini.” dedi.

 

Hekimlik mesleğinin ülke fark etmeksizin özel olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Keskin, “O mesleğe bir kere sahip olduktan sonra dünyanın her yerinde bu mesleği yapabilirler. Çünkü bu meslek, insan hayatını daha iyi yaşamasını sağlamaya yönelik bir meslektir. Ülke fark etmeksizin her yerde gönül rahalığıyla çalışabilecekleri için hiç morallerini bozmasınlar.” ifadelerini kullandı.

 

“Hekimlik amfilerde, dersliklerde öğrenilmez.” diyerek sözlerine devam eden Keskin,  “Acilde yaralı genç bir hastanın elini tutup onunla biraz konuşarak, yoğun bakımda yaşlı bir insanın yanına oturup derdinin ne olduğunu sorarak veya transport yapılacak bir yenidoğanı kucağınıza alıp bir yerden bir yere taşımakla edineceğiniz tıp bilgisini amfide edinebilmeniz mümkün değil. Onu da yapın ama bunu da sakın ihmal etmeyin. Ben genelde çok mutlu yaşamış bir hekim olarak öğrencilerimin cerrah olmasını istiyorum. Özellikle kızlarım mutlaka cerrahi seçin lütfen cerrahi seçin diyorum. Çünkü defalarca ben istatistiklerini tuttum kızlar erkeklerden cerrahide daha başarılar.” cümlelerine yer verdi.

 



Haber Tarihi : 16.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER