“Türkiye Birincisi Öğrencimize Her Türlü Desteği Vereceğiz”

Üniversitemiz öğrencisi Çağatay Suvay, Dünya Hava Sporları Federasyonu takviminde yer alan CAT-2 onaylı İsmail Sarıoğlu Türkiye Millî Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası’nda F1A kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Suvay yarışma sonrasında Sivas Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ayla Çakır ile Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Öğrencimizin Türkiye Millî Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası’nda yarışmasında elde ettiği başarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, başarılı sporcu Suvay’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Rektörlük olarak Çağatay Suvay’a her türlü desteğin verileceğini belirten Yıldız, “Çağatay’ın daha önceden de zaten başarıları vardı. Bu birincilikle birlikte başarısının devamlı olduğunu bizlere göstermiş oldu. Ankara’dan sonra Sivas’a ilk gelen zafer kupası oldu. İnşallah bizim çalışma gruplarına katarız. Orada daha güzel işler yapar. Biz Yunus Hocamız ile görüşüp çalışma grubuna göndereceğiz. Sürekli bu işlerle uğraşacak. Biz her zaman bu konuda destek vereceğiz. Yeter ki çalışmalar olsun. Bizim de bir katkımız olursa mutlu oluruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Nice başarılara.” dedi.

Türkiye birinciliği ile dönen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü öğrencimiz Suvay, “Yaklaşık 5 yıldır model uçak sporuyla ilgileniyorum. 2019 yılı İsmail Sarıoğlu Türkiye Millî Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası’nda F1A kategorisinde Türkiye birincisi oldum. F1H Millî takımına seçildim. Bu ayın sonunda Türkiye adına Makedonya’da yarışacağım. Rektörüme desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 



Haber Tarihi : 24.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER