“Merdiven” Yayın Hayatına Başladı

Üniversitemiz, bir taraftan çıkardığı yayınların sayısını ve çeşidini artırırken diğer yandan da öğrencilerimizin hazırladıkları projelere destek vererek onların en iyi şekilde yetişmelerini sağlıyor.

 

Bu kapsamda Rektör Başdanışmanımız ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı öncülüğünde bölüm öğrencilerinden Hanne Meryem Çil, Asiye Apacık, Şeyma Tuz, Yüksel Uslu ve Günay Bilik tarafından hazırlanarak iki ayda bir yayınlanması planlanan kültür, sanat ve edebiyat dergisi “Merdiven” yayın hayatına başladı.

 

Dergi ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Recep Toparlı, “Bölümümüzde eli kalem tutan, kendisini sosyal etkinliklere hazırlamaya çalışan beş öğrencimiz bir dergi çıkarma isteğiyle bana başvurdular. Merdiven basamaklarını bu gençler teker teker çıkacakları için derginin isminin Merdiven olmasını kararlaştırdık. Eli kalem tutan edebiyatsever arkadaşlarımızın yazılarını bekliyoruz. İki ayda bir çıkacak dergimiz ücretsiz olarak dağıtılacaktır.” dedi.

 

Dergiyi çıkaran öğrencilerimiz ise, “Merdiven isimli  kültür sanat ve edebiyat dergisi çıkarmaya başladık.. Bizler derslerimizde usta şairlerin belli bir dergide yazdıklarını gördük. Bizler de buna istinaden bu çalışmayı yaptık. Dergimizde yazılarını ve şiirlerini yayımlamak isteyen arkadaşlarımızın bizlere ulaşmasını bekliyoruz. Bu derginin yayın hayatına başlamasında bizlere çok büyük destek veren Prof. Dr. Recep Toparlı Hocamıza çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandılar.



Haber Tarihi : 23.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER