Sivas 7. Kitap Günleri Başladı

 

 

"4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri" etkinlikleri kapsamında Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Üniversitemiz Rektörlüğü işbirliği ile bu yıl 7. düzenlenen "Sivas Kitap Günleri" etkinliğinin açılışı yapıldı.

 

Açılışa Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü ve ünlü tarihçi, yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile il protokolü, yazarlar ve yayın evi sahipleri katıldı.

 

Geleneksel hale getirilen ve 4 Eylül etkinlikleri kapsamında bu yıl İhramcızade İsmail Hakkı Toprak anısına Buruciye ve Şifaiye Medresesi yanında düzenlenen fuarın açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız “Kültürümüz, medeniyetimiz ve dinimiz kitaba dayanan bir din ve kitaba dayanan bir kültürdür. Öyleki efendimiz (S.A.V) döneminde özel kişiler hem Kuran-ı Kerim’in yazımında daha sonra hadislerin ayrıca yazımında birkaç kişi de görevlendirilmiştir. Abbasiler döneminde başlayan tercüme faaliyetleriyle birlikte Avrupa’nın bugüne gelmesi, İslam dünyasının o dönemde altın çağını yaşamasını sağlamıştır. Ve Türk kültüründe de aynı şeyleri görüyoruz. İslam'dan sonra Türk kültüründe kitabın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hatta öyle ki 19 yy. ‘Kitap’ adında kitaplar yazılmıştır. Kitap Medeniyetine sahip bir kültürden medeniyetten geliyoruz. Ve valiliğimiz, 7. Sini bu yıl düzenliyor. Bu faaliyet inşallah bundan sonrada devam edecek. ”dedi.

 

Belediye Başkanı Sami Aydın da Sivaslıların önemli bir medeniyetin nesilleri olduğunu ifade etti. Sivas Kitap Günleri'nin okuma konusunda büyük önem taşıdığına vurgu yapan Aydın, programın kesintisiz devam etmesi temennisinde bulundu. 

 

Sivas’ın en iyi Selçuklu eserlerini barındıran tarihi bir şehir olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da Türkiye'nin ekonomik anlamda zenginleştiğini, siyasi anlamda güçlendiğini, ülkenin kültürel olarak da zenginleştiğini aktardı.

 

Vali Davut Gül, 7'ncisi gerçekleştirilen Sivas Kitap Günleri'nin kentin önemli etkinliklerinden olduğunu, kent meydanının güzellikleriyle, tarihi geçmişiyle yapılan etkinliklere ayrı bir değer kattığını ifade edereek "Türkiye zenginleşiyor ve bunun yanında Sivas da zenginleşiyor. Kentte daha önce 1 tane kültür merkezi varken bu sayı 6'ya yükseldi. Sivas, kültür ve eğitim şehri. Çok şükür ikinci üniversitemiz açıldı, inşallah zamanla rektörü atanıp, öğrenci almaya başlayacak." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.

 

"Sivas 7. Kitap Günleri" fuarı kapsamında 8 Eylül'e kadar birçok yazar, gazeteci ve oyuncu, imza günleri ve söyleşi programlarında sevenleriyle bir araya gelecek.

 

100 yayınevinin 90 stantta Üniversitemiz Standı ile birlikte kitapseverlerle buluştuğu fuar 9 Eylül'e kadar açık kalacak.



Haber Tarihi : 03.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER