Üniversitemiz’de 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı İlk Mezuniyet Töreni

Üniversitemiz Yıldızeli Meslek Yüksekokulu 2016-2017 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte mezuniyet töreni düzenledi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Alim, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açış konuşmasını yapan, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Alim, “Bugünün haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Kıymetli veliler; bugün bu başarı öğrencilerin olduğu kadar sizin de başarınız. Öğrencilerin yanında oldunuz, sizler de belki günlerce uyumadınız. Değerli velilerimiz, emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, akademisyen arkadaşlarım ve personelim ile hizmet ederek onların kendilerinden emin, ne istediklerini bilen, hedeflerine ulaşmak için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen bireyler olarak, büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde sizlere takdim ediyoruz. Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp erdem ve bilgiyle donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara yaptığınız kılavuzluk ve ilgi için teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra konuşan Rektörümüz Yıldız, “Bugün hem mezunlarımızın hem ailelerinin, önemli bir günü. İki yıl önce gelen öğrencilerimiz, mezun olmanın heyecanını yaşıyorlar. Bundan sonra inşallah bir yerlerde görev alacaklar ve Cumhuriyet Üniversitesi’nin adını duyuracaklar. Geldiğimizden bugüne kadar yapmak istediğimiz şey şu; bizim öğrencilerimiz mezun olduktan sonra iyi ki Cumhuriyet Üniversitesi’nden mezun oldum dedirtebilirsek bu bizim başarımızdır. İki yıldır, derslere girdiniz, çalıştınız, çabaladınız ve bu mutlu güne geldiniz. Bundan sonra da inşallah belki bir kısmınız dört yıllıklara gideceksiniz, bir kısmınız hayata atılacaksınız ve burada almış olduğunuz bilgileri kullanacaksınız. Hepinize cesaretle başladığınız bu yolda başarılar, mutluluklar diliyorum.” dedi.

Törende Üniversitemiz Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Birincisi Yerel Yönetimler Bölümü öğrencisi Nuriye Varhan okul yaş kütüğüne ismini çaktı. Ardından okul birincisi Varhan’a Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, diploma ile birlikte teşekkür belgesi ve hediyeler verdi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin toplu kep atmalarının ardından son buldu.

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch VİZYON 58

 

 

 



Haber Tarihi : 04.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER