Turizm Fakültesinde Gıda İsrafına Yönelik Etkinlik Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesinde “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" projesi kapsamında “Mutfak Atölyesi” etkinliği düzenlendi.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) yürütücülüğünü yaptığı “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" projesi kapsamında Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağında “Mutfak Atölyesi” etkinliği düzenlendi. 

 

Etkinliğe Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, STSO Başkanı Mustafa Eken, Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu, Tarım İl Müdürü Seyit Yıldız, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç ve ünlü şef Sahrap Soysal katıldı.


Etkinliği katılan il protokolü Şef Sahrap Soysal rehberliğinde Sivas badı ve leblebi unundan helva yaptılar.

 

Şef Soysal program sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesinde Sivas badı ve leblebi unundan helva yaptık. Dünyanın kaynakları gittikçe tükeniyor. O yüzden atıksız bir mutfak istiyoruz.” dedi.
 



Haber Tarihi : 22.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER