Gönüldeki İz Asla Unutulmaz

Yunus Emre Enstitüsü, farklı coğrafyaların gençlerini Türkiye’de buluşturdu. Yapılan program kapsamında Üniversitemizde misafir edilen, Türkiye’yi tanımak ve Türkçeyi daha iyi öğrenmek isteyen 20 farklı ülkeden 24 öğrenci Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Sizleri Ülkemizde, Şehrimizde ve Üniversitemizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Amacımız sizlere Sultanşehir Sivas’ımızın ve ülkemizin tarihini, doğal güzelliklerini, maddi ve manevi yönlerini sizlere anlatarak, göstererek güzel anılarla ülkelerinize dönmenizi sağlamaktır. Birkaç gündür Sivas’tasınız. Sizlerde Sivas’la ve Üniversitemizle ilgili ne gibi bir intiba oluştu? Türkçeniz ne kadar gelişti?” demesinin ardından öğrencilerle karşılıklı sohbet etti.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mahmut İnat ise, “Bizleri burada ağırlayan Rektörümüze çok teşekkür ederiz. Öğrencilerimize şehir turu yaptırdık, şehir merkezindeki tarihî eserleri tanıttık, sadaka taşı, yitik taşlarını anlattık. Ulu Cami’yi anlattık. Diğer taraftan öğrencilere Sivas Köftesi yaptırdık, Türk Kahvesinin yapılışını göstererek ikram ettik. Öğrencilerimize kültür ve tarihî ögelerimizden bahsettik. Programımız dolu dolu geçiyor. Bundan sonra da öyle olacak. Günler geçer, aylar geçer, yıllar geçer her şey unutulur ama bir şey unutulmaz. Gönüldeki iz asla unutulmaz. Bizim de burada amacımız önce gözde, sonra da gönülde bir iz bırakmaktır.” ifadelerini kullandı.

Ziyarete gelen öğrenciler Ülkemiz ve Sivas hakkında izlenimlerini anlatarak Sivas’ın tarihî bir şehir olduğunu ve misafirperver insanlarını tanıdıklarını ifade ederek Sivas’ta olmaktan memnun olduklarını dile getirdiler. 

Yapılan konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ziyarete gelen öğrencilere, Üniversitemizi tanıtan materyaller ile kitap hediye etti.

Yunus Emre Enstitüsü Öğrencileri Söz Meclisi’nde

Eğitim öğretim dönemi içerisinde Söz Meclisi programında öğrencilerimizle bir ayara gelen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Üniversitemizde misafir edilen Yunus Emre Enstitüsü öğrencileriyle de Söz Meclisi’nde bir araya geldi.

Susamışlar Konağı’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, , Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mahmut İnat ile yabancı öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “20 farklı ülkeden 24 arkadaşımız geldiler şehrimizi tanıdılar üniversitemizi tanıdılar. Türkçeyi yerinde öğrendiler, konuştular.  Buradan memnun olarak ayrıldığınızı görüyoruz bu da bizim için sevindirici. Belki ilerde bir kısmınız hoca olarak geleceksiniz bir kısmınız doktora yapmaya belki geleceksiniz veyahut ailelerinizle gezmeye geleceksizin Sivas’a. Hepinizi tekrar bekliyoruz. Ülkenize döndüğünüzde ailelerinize arkadaşlarınıza selamlarımızı iletin.” şeklinde konuştu.
 



Haber Tarihi : 02.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER