Gebe Bilgilendirme Sınıfında 34’üncü Dönem Sertifika Töreni

Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanemizin Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nda 34’üncü dönem sertifika töreni gerçekleştirildi. 


Sertifika töreninde konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, “Gebelik ve doğum süreci yaşam döngüsü içerisinde normal bir fizyolojik bir durum olmasına karşın kadın ve eşi için stres kaynağıdır. Özellikle gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemi içeren endişeler ve soru işaretleri anne-baba olacak çiftlerde kaygı oluşturmaktadır. Anne ve baba adayları 40 hafta süren bu yolculukta korku, endişe, bilgi eksikliği ve baş edememe gibi birtakım engellerle karşılaşılabilmektedir. Bu sürecin aşılmasında en ideal yol, gebelik dönemi boyunca yeterli eğitim ve doğum sırasında ise doğum desteği almaktan geçmektedir.” dedi.

Bilgilendirme sınıfının 2012 yılında kurulduğunu anlatan Doç. Dr. Tuğut, “Anne ve baba adaylarının gebelik dönemine, doğuma ve doğum sonrası döneme bilinçli bir şekilde hazırlanması ve desteklenmesi sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum için son derece önemlidir.” diye konuştu.

Hastanemiz eğitim hemşiresi Uzm. Meral Karataş ise, “Gebe Bilgilendirme Sınıfları’na başvuru internet üzerinden yapılmaktadır. Ücretsiz olarak 7 hafta verilen kursta; üreme sisteminin anatomi ve fizyolojisi, fetal büyüme ve gelişme, doğum öncesi dönemde egzersizler, yoga, gebelikte fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, bebeğin büyüme ve gelişimi, gebelikte yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı, gebelikte öz bakım, doğumun başlangıç belirtileri, eşin eğitimi, doğum eylemindeki uygulamalar, emzirme, yenidoğan bakımı (fiziksel ve ruhsal), aile planlaması gibi konular yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 03.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER