Üniversitemiz ile Milli Eğitim Bakanlığı Arasında Protokol

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile arasında Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetleri İşbirliği Protokolü imzalandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Nezir Gül arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Sivas’ta yürütülen Hayat Boyu öğretme faaliyetlerinde iş birliği yapılacak.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı protokol kapsamında bir araya gelerek gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar üzerinde fikir alışverişinde bulundu. Rektörlük makamında gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu da katıldı.

 

Protokol hakkında bilgi veren Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, kurumlar arası ilişkilerin şehrin gelişimi için önemli olduğunu vurgulayarak, protokolün saha çalışmalarında birlikte hareket edilmesi, kurumlar arasında akademik birikimin aktarılması, geleneksel sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması gibi konuları kapsadığını söyledi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Üniversitemiz ve Millî Eğitim Müdürlüğü arasında yürütülecek ortak çalışmaların bilimsel araştırma projelerinin yapılması ve yürütülmesi, geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve bu alanda ortak arşiv oluşturulmasına ve geliştirilmesine yönelik iş birliği yapıldı. Aynı zamanda gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi düzenlenecek.” dedi.



Haber Tarihi : 10.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER