Kırgızistanlı Heyet Rektör Yıldız’la Bir Araya Geldi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) ile Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi arasında imzalanan ikili işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bozhonov Zamirbek Sabirzhanivich ve beraberindeki heyet SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Yıldız, SCÜ’de eğitim gören 24 Kırgız öğrenciyi misafir etmekten memnuniyet duyduklarını ve  en iyi şekilde eğim almalarını sağlamak için bütün imkânları seferber ettiklerini söyledi.

Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zamirbek ise, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin gerçekten büyük ve köklü bir üniversite olduğunu, tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade ederek, Kırgız öğrencilerin SCÜ’de eğitim aldıkları için memnun olduklarını dile getirdi.

Ziyaretten sonra Rektör Yıldız Kırgızistan’dan gelen heyet ve öğrenciler ile birlikte akşam yemeğinde de bir araya geldi.

Haber Tarihi : 25.02.2022