Türkiye Editörler Çalıştayı – 4 Sona Erdi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) ev sahipliğinde, 15 üniversite-kurum ve kuruluşun paydaşlığında çevrim içi olarak gerçekleştirilen Türkiye Editörler Çalıştayı – 4 kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

 

Oturuma SCÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Musa Kazım Arıcan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ile Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK) Başkanı Fatih Kumsel katıldı. 

 

25-27 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenlenen çalıştayın kapanış oturumunun moderatörlüğünü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Demir ve SCÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sema Yılmaz yaparken, kapanış oturumu SCÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç’ın konuşmasıyla başladı.

 

Rektör Vekili Kılıç 3 gün süren çalıştayın perde arkasında büyük bir emeğin olduğunu vurgulayarak, “Abdullah Bey ve Sema Hanım büyük bir özveriyle çok farklı kesimlerden bilim insanlarını bir araya getirdiler. Bu çalıştayın en güzel yanı sadece sorunların ve eksiklerin tespit edilmesi şeklinde kalmaması. Kamu yayıncılığı adına önerilerin sunulması ve alınan kararlar neticesinde kamuoyu ile paylaşılması çok anlamlı. Ben başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim hocamıza, çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği olan, çalıştaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Rektör Vekili Kılıç konuşmasının ardından çalıştayda alınan kararları katılımcılara ilan etti.

 

Çalıştay, kararların okunmasından sonra İstanbul Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi rektörleri ve ÜNAK Başkanının konuşmaları ile sona erdi.



Haber Tarihi : 27.12.2021

AYLARA GÖRE HABERLER